• Cts. Nis 20th, 2024

MİLLİ BİNİCİ CEYLAN AVİNAL ATI ZYGRANDE`YE KAVUŞTU

ByHaber Merkezi

Eyl 9, 2020

MİLLİ BİNİCİ CEYLAN AVİNAL ATI ZYGRANDE`YE KAVUŞTU

Özcan Özbay (Özel Haber)

Hollanda da yaşayan Binicilik ve At terbiyesi branşlarında ülkemizi temsil eden Ceylan Avınal uzun zamandır eski üvey babası ile arasında devam eden mahkemeyi kazandı ve o çok sevdiği atı Zygrande Le Coupied (Zyggy) e kavuştu.

Hollanda da doğup büyüyen ve küçük yaşlardan beri atlara olan merakı nedeniyle ailesinin de desteği ile birlikte binicilik ve At terbiyeciliği konularında kendisini geliştirerek Hollanda da yaşamasına rağmen Uluslar arası şampiyonalarda ülkemizi temsil eden Ceylan Avınal uzun zamandır eski üvey babası Verboort ile davalik olduğu, kendisine bir çok başarılar kazandıran atı Zygrande Le Coupied (Zyggy) nin artık tek sahibi oldu. Mahkemelerde çıkan olumsuz kararları temyize götüren Avınal son davayı dda kazanarak o çok sevdiği Zygrande Le Coupied (Zyggy) ına kavuştu ve artık onun tek sahibi oldu.

Hollanda da yaşayan Milli sporcu Ceylan Avınal`la yaptığımız söyleşide ” Küçük yaştan beri Atlara olan ilgim hep vardı. Ailem 6 yasındayken ilk atıma kavuştum. O zamandan bu yana da Atlar benim hayatımda çok önemli bir yerde. Zygrande Le Coupied ( Z’yggy ) isimli atımla çok uyumluyuz. yaklaşık 6 yıldır Zygrande Le Coupied ile Grand Prix sınıfında yarışıyoruz. Zygrande Le Coupied kesinlikle çok kabiliyetli ve karakterli bir at.” dedi.

Atı Zygrande Le Coupied ile haftada 40 saate yakın çalıştıklarını söyleyen Ceylan Avınal eski üvey babası ile yaşadığı sorunu temyiz mahkemesi kararı ile tamamen kendi leyhine çevirmiş olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Ceylan Avınal, “Biraz soktayım ve henüz inanamıyorum. Buna gerçekten alışmam gerekiyor, ama sonunda hazır olduğu için çok mutluyum. Temyizin dört yıl sürmesi gerçekten tuhaf. 2019’da yargıç, benim zaten hak sahibi olarak belirlendiğim bir ara karar açıkladı. Verboort’un daha sonra itirazı nedeniyle karar süresi uzadı ve şimdi nihai karar nihayet verildi. Hayatımı geri aldım (Zygrande Le Coupied (Zyggy))” dedi.

“Avukatım Stephen Wensing’in yardımı olmadan bunu başarmam mümkün olamazdı.”diyen Avınal “Gerçekten benim için her şeyi yaptı. Ona minnettarım”dedi.

Ceylan Avınal bilindiği gibi Geçtiğimiz yıllarda Hollanda Türk işadamları derneği HOTİAD ın düzenlediği en iyiler yarışmasında yılın en iyi sporcusu seçilmişti.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın