• Per. Nis 25th, 2024

HOLLANDA DA YENİ ÖNLEMLER

Özcan Özbay

Korona virüsü ile ilgili Hollanda Hükümeti Başbakan Mark Rutte ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge ninbirlikte yaptıkları ulusa sesleniş programında yeni tedbirler ve tedirginlikler dile getirildi.

Başbakan Rutte Ulusa sesleniş toplantısında verdiği “acil ricası” (dringend advies) evlerde en fazla altı misafir ağırlamak yönünde. (1,5 m mesafe ile ve oturarak). 12 yasına kadar olan çocuklar dışında toplam 6 kişi olacak şekilde olması gerektiği, daha büyük toplantı ve partileri ise dışarıda (Horeca) daha büyük salonlarda yapmalarını önerdi.

Birçok konuda şikayet olarak dile getirilen Evde karantina süresi 14 günden 10 güne indirildi.

Okulların bir kısmı açıldı ve açılıyor. Soğuk algınlığı benzeri şikayeti olanlar okula gitmeyecek. Evde bir aile fertlerinde korona teşhis edilmişse de okula gitmeyecekler.

  • Eylül ayında da mümkün olduğunca evden çalışma tavsiyesi hala geçerli. Bu durum bir süre daha sürecek.
  • Coronamelder app ile ilgili ufak bir yasal mesele çözülmek üzere. Bunun 1 Eylül’e kadar yetiştirilmeye çalışılacak.

Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, bir gazetecinin sorusu üzerine “sürü bağışıklığı” meselesinden dönüldüğünü ifade etti.

  • Vakaların arttığı yerlerde bilhassa Amsterdam’da yerel bir takım önlemler alınacak. Şimdilik Rotterdam’ın sayıları daha gerilemiş gibi görünüyor. Amsterdam’ın durumu biraz daha endişe verici gibi göründüğünü belirten yetkililer Amsterdam da, bölgesel önlemler alınacağını bildirdiler.
  • Bijenkorf Amsterdam, bulaşma nedeniyle kapanacak, burada bulunmuş kişilerin acilen test yaptırması tavsiye edildi.
  • Amsterdam’daki ekstra önlemler ise kısaca şöyle: Restorant ve kafeler 24.00’de kapanacak. Şehir veya bölge genelinde maske takılması zorunlu hale getirilecek. Toplantılar en fazla 30 kişiyle sınırlanıyor (detaylı bilgi için haberleri takip edin lütfen)

Ayrıca bazı okullarda maske takmak zorunlu olacak.

Edinilen bilgilere göre Korona App 1 Eylül itibariyle tüm Hollanda genelinde kullanıma açılacak. “Privacy” konusunda çekinceleriniz varsa, kötüye kullanımın cezası 8000 Euro veya hapis cezası bile olabilecek.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın