• Per. Mar 28th, 2024

AVRUPA AZERBAYCANLILAR KONFEDERASYONU MEDYA İLE BİR ARAYA GELDİ

ByHaber Merkezi

Ağu 14, 2020

AVRUPA AZERBAYCANLILAR KONFEDERASYONU MEDYA İLE BİR ARAYA GELDİ

Özcan Özbay / Lahey

Kısa adı AAK olan Avrupa Azerbaycanlılar Konfederasyonu önceki gün saat 16.00 da Lahey de bulunan parlemento binasındaki Basın Merkezinde Hollanda da görev yapan Türk Medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Ermenistan-Azerbaycan sınır hattında ve Karabağ da son durum, yaşananlardan oluşan konuların ana başlığında bir araya gelinen toplantıda önce sinevizyon gösterisi yapıldı. Bölgedeki gelişmeleri anlatan ve AAK olarak Avrupa genelindeki çalışmalarından bahseden Avrupa Azerbaycanlılar Konfederasyonu Başkanı Sahil Gasimov bölgede yaşananlardan duyulan tedirginlikler ile Türkiye nin Azerbaycan`ı yalnız bırakmamasının DÜnya kamuoyundaki etkilerini anlattı. Daha sonra soru cevap bölümüne geçilen basın toplantısında, katılımcı medya temsilcileri ile bazı dernek temsilcileri AAK başkanı Sahil Gasimov a sorular yöneltti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrasında mikrofonlarımıza konuşan başkan Gasimov “Bu günki basın toplantısı bizim için çok önemli bir toplantı. Konfederasyonumuz 2004 yılında Berlin, Almanya da kuruldu. Ben 2017 yılında başkanlığa geldim. Suan merkezimiz Bürükselde. Biz Avrupa genelinde Lobicilik misyonumuzu kullanıyoruz. Konfederasyonumuzun Avrupa genelinde 45 ülkede temsilcilikleri var. Azerbaycan ın Avrupa da sesini duyurmaya ihtiyacı var ve biz de bunu yapmaya Azerbaycanın sesini tüm Avrupa da duyurmaya çalışıyoruz.”dedi.

Hollanda da geçen hafta Ermenilerin yaptığı bir eylemde Asala terör örgütünün tişörtleriningiyinmesi konusunda da konuşan Gasimov “Bu konuda girişimlerde bulunduk. Yapılan eylemde terör örgütü olması ve avrupanında asalayı terör örgütü listesinde tutmasına rağmen o tişörtlerin neden giyildiği, buna polisin neden engel olmadığını araştırıyoruz. Ermeniler şimdi bu tür eylemlerle yeniden gündem yapmaya çalışıyorlar. Soğukkanlı ve akıllı olmalıyız.”dedi.

Ermenistanın Azerbaycan a yaptığı baskı ve saldırıların ardından Türkiye nin Azerbaycanın yanında yer alması konusuna da değinen Sahil Gasimov “Bildiğiniz gibi Azerbaycan ı ilk tanıyan ülkerin başında yer almıştır Türkiye. Bizim kardeşliğimizin dünya da bir örneği yoktur. Biz her zaman bi rmilletin iki devletiyiz. Son olarak şunu söylemek istiyorum, unutulmamalıdır ki Türkün Türk ten başka dostu yoktur.”dedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın