• Çar. Nis 24th, 2024

HOLLANDA`NIN ÖLÜ SAYISINI DÜŞÜK VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ

ByHaber Merkezi

Ağu 5, 2020

HOLLANDA`NIN ÖLÜ SAYISINI DÜŞÜK VERDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Özcan Özbay

Korona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısında oynama yapıldığını iddia eden Hollanda CBS kurumu rakkamların %100 den daha fazla olduğunu belirtti.

Hollanda’da koronavirüsün sonuçlarından ölen insan sayısı, RİVM’in resmi rakamlarından yüzde elli ila yüzde yüz daha fazla olduğu iddia edildi.

İstatistik bürosu, korona salgını sırasında ölüm oranını tahmin etmek için yeni bir yöntem kullandı. Pandeminin ilk on bir haftasında, 9 Mart’tan 24 Mayıs’a kadar, 10.164 kişi bu yöntemle akciğer virüsünden oldu.

Ancak, İstatistik Hollanda’ya göre belirsizlik dikkate alındı.yapılan açıklamada “Sonuç olarak, ölüm sayısı daha yüksek veya daha düşük olabilir. 8.593 ile 11.691 arasında değişebilir. Bu, kayıtlı her 10 korona ölümüne ek olarak, kayıtlı olmayan koronadan 5 ila 10 kişinin öldüğü anlamına gelir.”dendi.

RİVM’den gelen son rakamlara göre, Hollanda’daki 6.145 kişi 28 Temmuz’da saat 10: 00’a kadar koronavirüsten ölen kişi sayısı olarak açıklandı.

Sadece pozitif olarak test edilmiş ölen kişilerin korona ölümleri olarak kaydedildiği Hollanda’da, tahmini ölüm oranı, CBS’ye göre daha farklı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın