• Cum. Mar 29th, 2024

DİKKAT YARIN MASKE TAKMAK MECBURİYETİ BAŞLIYOR..!

ByHaber Merkezi

Ağu 4, 2020

DİKKAT YARIN MASKE TAKMAK MECBURİYETİ BAŞLIYOR..!

Özcan Özbay

Rotterdam belediye geçtiğimiz gün yaptıkları toplantıdan sonra şehirdeki Korona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle bir araya gelerek acil önlem paketini açıklamalarının ardından yarın itibarı ile Rotterdam ve Amsterdam ın bazı bölgelerinde Maske yasağı başlıyor.

Bu zamana kadar sadece toplu taşıma araçlarında mecburi olan maske artık Rotterdam daki Nieuwe Binnenwegplein, Coolsingel, Lijnbaan, Ment, Visserijplein, Afrikaanderplein ve Binnenrotte semtleri ile Rotterdam içindeki Alexandrium ve Zuidplein gibi büyük alışveriş merkezlerinde mecburen takılacak.

5 Ağustos Çarşamba gününden itibaren uygulamaya geçecek olan Maske yasağı adı geçen semtlerde ve büyük alışveriş merkezlerinde 13 yasından büyük herkesi kapsıyor. Bu yerlerde olacak kişiler sabah saat 06.00 ile 22.00 arası mecbur maske takacaklar.

Belirlenen alanlara maskesiz girişin cezası ise 95 euro olarak belirlendi.

Uygulamada Mecburiyetin başlayacağı güne kadar bu sınırlar içerisinde uyarı amaçlı tabelalar konulacağı ve maskesi olmayanlara maske dağıtılacağı gelen bilgiler arasında.

Maskesiz Girişlerin Cezası 95 euro.

Rotterdam’da maske mecburiyetinin uygulanacağı alanlar;

Coolsingel, Lijnbaan, Meent, Nieuwe Binnenwegplein, Visserijplein, Afrikaanderplein, Binnenrotte, kapalı alışveriş merkezleri Alexandrium ve Zuidplein.

Amsterdam için maskesiz girilemeyecek alanlar;

Albert Cuypstraat ve Wallen, Kalverstraat ve Nieuwendijk maske takma mecburi olurken, Albert Cuypstraat ve Plein 40 ile 45’te ise sadece pazar kurulduğunda maske takma mecburiyeti geçerli olacağı açıklandı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın