• Cum. Mar 29th, 2024

YAPIMI SÜREN ZWOLLE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNE ÇİRKİN SALDIRI

ByHaber Merkezi

Tem 28, 2020

YAPIMI SÜREN ZWOLLE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNE ÇİRKİN SALDIRI

Fatos Algur Ari (Yol tv Hollanda temsilcilisi)

Zwolle de yapımı devam eden Alevi Kültür Derneği binasının duvarlarına, kapı ve pencerelerine kimliği henüz bilinmeyen kişi yada kişiler tarafından hac işaretleri çizildi.

Konu ile ilgili olarak edindiğimiz bilgilere göre bu gün (28 Temmuz Salı) saat 09.00 sularında dernek üyelerinin binaya gitmeleri ile ortaya çıkan çirkin olay yetkililer tarafından polise bildirilmi ve polis olay yerine gelerek incelemelerde bulunmuş.

Polisin incelemelerinde henüz bir bulguya ulaşılamadığı öğrenilirken binanın güvenlik kamera sisteminin henüz aktifleştirilmedigide gelen bilgiler arasında yer alıyor. Polis çevredeki binalarda bulunan güvenlik kameralarını incelemek için araştırmaya devam ediyor. Son gelen bigiye Olay yerini gören bir binadaki kamerayı tespit eden polis Perşembe günü kamera kayıtlarını deşifre edeceği öğrenildi.

HAKDER Yönetim Kurulu olayla ilgili yayınladığı açıklamada olayı kınadıklarını ve faillerin bir an önce bulunmasını, polisin çalışmalarını yakından takip ettiklerini açıkladılar.

HAKDER Yönetim Kurulu tarafındanyapılan Kamuoyu bilgilendirmesi şöyle;

KAMUOYUNA…

Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonumuza bağlı ZWOLLE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİMiZİN henüz yapımına devam eden CEM evimize hac işaretleri çizilerek saldırıda bulunulmuştur!

Bu gaflet ve insanlığın zavallı acizliği kimden gelirse gelsin tüm bileşenlerimiz toplumumuz adına DERİNDEN LANETLİYOR ve KINIYORUZ.

Bizler evrenimizdeki ALEVİ Toplumumuzla, tüm inançlara ve kültürlere saygılıyız. Bu anlayışımız, değerlerimizle ve kendimize HAS ve ÖZGÜN ALEVİ CEM evlerimiz İNANCIMIZLA VARIZ, VAR KALACAĞIZ.

Bu saldırıyı yapanların ortaya çıkartılmasında Hollanda polisi ve makamlarının ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerine inanıyoruz.

ZWOLLE ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞÏMÏZÏN yönetimi bugün saat 18:30 da ,saldırı hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirecektir.

Bu faşistlik olduğu kadar bir cahilliğin, yobazlığın çırpınmasından gayri nazarımızda başka bir anlam taşımayan muhattaplarına diyeceğimiz zerre bir söz dahi yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
HAKDER Yönetim Kurulu

Bir cevap yazın