• Cum. Mar 29th, 2024

Engelli Arabası Çalınan Gence Hollanda`dan Yardım Eli

ByHaber Merkezi

Tem 19, 2020

Engelli Arabası Çalınan Gence Hollanda`dan Yardım Eli

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece’de engelli bir gencin, eli ayağı olan akülü tekerlekli arabasının çalınması ve bunun televizyonlara yansımasından sonra duyarlı işadamı Bünyamin Doğan engelli genci sevindirdi.

Engeli nedeniyle haraket edemeyen, bu aracı kendisine kol bacak yapan hayata bu araç ile tutunmaya çalışan Ömer Bekir Kazan arabasının çalınmasının ardından olaya çok üzülmüş ve sokağa çıkamaz olmuştu. Özel donanımlı bu akülü tekerlekli sandalyenin pahalı olması nedeniyle Kuuçukçekmece SUltan Murat Mahallesi Köprü Sokak ta yaşayan komşuları ellerinden bir şey gelmediği için durumu Televizyonlara bildirmiş ve olay TV de haberlere çıkmasının ardından bu haberi izleyen Hollanda da yaşayan hayırsever işadamı Bünyamin Doğan ailenin adresini alarak hemen gerekli olan akülü tekerlekli sandalyeyi temin etmiş ve bizzat kendisi Türkiye ye giderek aracı kendi elleri ile teslim etdi.

Yaşanılan mutluluk karşısında çok duygulandığını belirten hayırsever işadamı Bünyamin Doğan yaptığı açıklamada “Ben aslınd aolayın buralara kadar gelmesini bile istemedim. Yardım bir elin verdiğini diğer el görmeyince olur prensibi ile kimselere bir şey demeden bu kardeşimize ihtiyacı olan aracı alıp götürmek istedim. Böyle bir engeli olan birinin eli ayağı yerine kullandığı bu aracı çalan vicdansızları şiddetle kınıyorum.

Ömer kardeşimin mutluluğunu görmek herşeye bedeldi. Bu arada bu aracı götürmemde THY nin de yardımı oldu. Hiçbir sorun çıkmadan aracı götürdük, kendilerine de buradan teşekkür etmek isterim.”dedi.

“YENİ ARABAYLA YENİ BİR HAYATA BAŞLAYACAĞIM”

Yeni arabasına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Ömer Bekir Kazan, “Bu ülkede, iyiler olduğu sürece biz mağdurlar mağdur olmayız inşallah. Size ve diğer emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Bu diğer arabadan daha iyi özellikli bir araba. Her şeyde bir hayır vardır, demem ki arabamın çalışmasında da bir hayır varmış. Yeni arabayla yeni bir hayata başlayacağım” dedi.Baba Selahattin Kazan ise yardım eden kişiye teşekkürler ederek, “Arabamız için çok teşekkür ederiz. Hollanda bölgesinde çalışan Türk Cumhuriyeti vatandaşı Bünyamin bey buna öncülük etti. Ülkemize kadar getirdi, buraya kadar getirdi” ifadelerini kullandı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın