• Per. Nis 18th, 2024

ERMENİLER KINANDI, AZERBAYCAN`A DESTEK VERİLDİ

ByHaber Merkezi

Tem 17, 2020

ERMENİLER KINANDI, AZERBAYCAN`A DESTEK VERİLDİ

Haber: Özcan Özbay
Video: Altan Golali

Bu gün (17-7-2020) Denhaag da Azerbaycanlılar Platformu ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen Azerbaycan`a Destek Mitingine ilgi yoğun oldu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı miting Azerbaycan marşının okunması ve saygı duruşu ile başladı.

Ülkedeki Azeri Dernek ve vakıflarının eşliği dışında Belçika dan da katılımın olduğu mitingde Ermenilerin Azerbaycan`a yapmış olduğu saldırılar katledilen insanlar anlatıldı. Hollandaca ve Türkçe olarak gerçekleşen mitinge Azerbaycan Komitesinden konuşmacı olarak Elsever Memmedov,ilhan Aşkın ,Mayise Ağanırzeyeva, Lamıya Babayeva, Frangız Bağırova, Emin Mahmudov Emil Aliyev katıldı.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın yaptığı konuşmada “Dünya kamu oyu yanlış bilgilendiriliyor. Deniyor ki ilk kurşunu Azerbaycan sıktı. Eğer Azerbaycan ilk kurşunu sıkaydı bunu ilk o başlatsaydı şimdi biz Karabağ`a girmiş olurduk. Avrupalı bunu bildiği halde olaya başka pencereden bakıyor. Bu Rusun bize karşı düzenlediği bir oyundur. Bizim, Azerbaycanımızın nefesini kesmeye çalışıyorlar. Ama bunu hiç kimse başaramayacak.”dedi.

Benelux Azerbaycan Kongresi başkanı Elsever Mammadov da yaptığı konuşması”Bu gün birlik günüdür. Bu gün siz özgürlüğünüzün peşine düştünüz. Bu gün buray akatılan herkese teşekkür ediyoruz. Ben inanıyorum ki Azerbaycan azkeri bayrağını Karabağ da açacaktır. Ermenilere destek veren onları buna yönlendiren Ruslardır. Herkes bilsinki Ermenilerin arkasında duranlar Ruslardır.”dedi.

Miting çeşitli konuşmacıların konuşmalarının ardından sessizce olaysız şekilde dağıldı.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın