• Cts. Nis 20th, 2024

ANİ KAŞINTI BAŞLANGICI VE DERİ DÖKÜLMELERİNE DİKKAT

ByHaber Merkezi

Tem 17, 2020

ANİ KAŞINTI BAŞLANGICI VE DERİ DÖKÜLMELERİNE DİKKAT

Özcan Özbay

Corona virüsü kılık değiştirmeye devam ediyor. İngiliz bilim adamları yaptıkları araştırmalarda Corona virüsünün ani kaşıntı başlangıçları ve deri dökülmeleri ile de görülmeye başlandığını tespit ettiklerini açıkladılar.

Kıng`s College London dan akademisyenler Çovid 19 için yaptıkları araştırmalarda yeni bulgulara rastladıklarını Dünya kamuoyu ile paylaştılar. 20 bin İngiliz üzerinde yapılan testlerde her 11 kişiden birinde son dönemlerde ani kaşıntı başlangıçları, kızarıklıklar ve deri dökülmeleri olduğunu ve Corona virüsünün son halinin bu şekilde ilerleme ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladılar.

Yetkililer bu şekil değişiminin direk Corona virüsünemi bağlı olduğunu yada bunu tetikleyen başka etkilerin olup olmadığını mercek altına yatırdıklarınıda sözlerine eklediler.

Enfekte olmuş İngilizlerin yüzde 9’unda da deri döküntüleri bulunurken, diğer semptomları olanların yüzde 8’inde cilt hastalığı olduğu gözlemlendi.

İngiltere’deki NHS Sağlık Merkezi şu anda sadece enfeksiyonun üç belirtisi ateş, sürekli öksürük ve koku veya tat kaybı olarak tanımlıyor.

ÇOVİD-19 EN SON OLARAK TOPLAM 19 FARKLI ŞEKİLDE BELİRTİ GÖSTERİYOR

Profesör Spector ve King’s College London’dan araştırmacılar, milyonlarca İngiliz’in semptomlarını bildirdiği bir semptom izleme uygulaması geliştirdiler. Bu sayede elde edilen bilgilere göre Dünya üzerinde Corona 19 diye adlandırılan virüsün semptomlarının tam listesi şöyle tanımlanıyor:

  1. Koku / tat kaybı
  2. Kalıcı öksürük
  3. Yorgunluk
  4. İştahsızlık
  5. Döküntü
  6. Kurdeşen
  7. Ateş
  8. Şiddetli kas ağrısı
  9. Nefes darlığı
  10. İshal
  11. Deliryum
  12. Karın ağrısı
  13. Göğüs ağrısı
  14. Husky sesi
  15. Göz ağrısı
  16. Boğaz ağrısı veya boğaz ağrısı
  17. Bulantı veya kusma
  18. Baş ağrısı
  19. Baş dönmesi veya hafif baş dönmesi
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın