• Cum. Nis 19th, 2024

Avrupa`nın En Büyük Yüzen Güneş Enerji Paneli Rotterdam da Açıldı

ByHaber Merkezi

Tem 11, 2020

Avrupa`nın En Büyük Yüzen Güneş Enerji Paneli Rotterdam da Açıldı

Özcan Özbay

Teknoloji ile çok yakın yaşayan Hollanda şimdide Avrupa`nın en büyük Güneş enerji üretim merkezi ‘Yüzen Güneş Parkı’nı açtı. Rotterdam kentinde Kralingen bölgesinde açılan park hem enerji sektöründe hemde turistik sektörde kente extra para kazandıracak.

10 Temmuz da Bir Hektarlık bir alan içerisinde Kralingen golü üzerine kurulan yüzen güneş parkı bünyesindeki sensörler sayesinde Güneş enerjisini takip ederek gün içerisinde Güneş ten azami şekilde faydalanmayı amaçlıyor.

Evides Water Company Müdürü Annette Ottolini ve Yüzen Güneş Parkı Müdürü Kees-Jan van der Geer`in birlikte açılışını yaptıkları Dev Güneş enerji santralinin içme suyu ve endüstriyel şu tedarığinde mevcutlarına büyük destek sağlayacağı düşünülüyor.

Yüzen Güneş Parkı Müdürü Kees-Jan van der Geer “Sistem gün boyu güneşi özel sensörlerle takip edebildiğinden, mümkün olduğunca fazla güneş enerjisi depoluyor. Sensörler güneşin, rüzgar kuvvetinin ve diğer parametrelerin gücünü ölçer ve sürdürülebilir enerjinin en iyi sonucunu sağlar. Böyle bir güneş parkının büyüklüğü Avrupa’da suan için tek.” dedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın