• Sal. Nis 16th, 2024

“HOLLANDA BU YAPTIĞI HATAYI EN KISA ZAMANDA DÜZELTMELİ”

ByHaber Merkezi

Tem 1, 2020

“HOLLANDA BU YAPTIĞI HATAYI EN KISA ZAMANDA DÜZELTMELİ”

Özcan Özbay

Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre Hollanda tarafından son dönemde Türkiye ye Turistik seyehatlere engel olmak amaçlı yapılan açıklamaları tamamen talihsiz ve mesnetsiz bulduğunu söyledi.

10 Günlük Türkiye seyehatinin ardından Hollanda ya geri dönen Türkiye Hollanda Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre Hollanda nın Türkiye ye gidecek olanlara geri dönüşte karantina uygulayacağı, orada olası bir rahatsızlık konusunda ilgilenilmeyeceğini açıklamasına tepki gösterdi. Emre “Ticari anlamda hiçbir şeye tepki göstermeyen, para girişine nasıl olursa olsun gözünle bakan Hollanda nın bu tutumu tamamen siyasi bir durum. Gümrükte karantina konusunda herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını ancak görevliler tavsiyeler de bulundular. 500 bin Türk ün yaşadığı bir ülkede böyle bir açıklama yapmak talihsiz ve mesnetsiz birşey. Ülkedeki tüm STK ların biraraya gelerek buna ortak bir tepki koymaları gerekir. AB ye aday, Gümrük Birliğine üye bir ülkeye böyle bir uygulama yapılamaz. Gidilebilir listesindeki ülkelerin hemen hemen hepsinden daha güvenli bir durumda olan Türkiye ye karşı yapılan bu karalama kampanyasına sessiz kalmamalıyız.”dedi.

Hollanda ülkeye girişte turistlere karantina uygulamasını yaptığına dikkat çeken Ethem Emre “Ben gelirken bana herhangi bir karantina uygulanmadı sadece tavsiye ve uyarılarda bulunuldu. Yapılan bu uygulama çok yanlış. Bizi zora sokmak için düşündükleri bu saçmalık Hollandalı işinsanlarınıda etkiliyor. Birçok Hollandalı iş insanı suan zor durumda kaldı.”dedi.

Hollanda nın aralıklı dönemlere Türkiye ye karşı böyle anlamsız dışlayıcı ve ayrıştıran davranışlarda bulunduğunada dikkat çeken Emre “Hollanda nın Türkiye hakkındaki bu tavrı ve tutumu hep vardı ancak bu son dönemde nedense dahada artış gösterdi. Ekonomik gücümüz bu ülkede söz sahibi olacak kadar var, Mutlaka toplu şekilde tepkimizi göstermeliyiz. Bir araya gelerek bu duruma bir çözüm üretmeliyiz.”dedi.

RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın