• Cum. Nis 19th, 2024

ÖZTÜRK PARTİ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

ByHaber Merkezi

Haz 6, 2020

ÖZTÜRK PARTİ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

Özcan Özbay

Denk partisinde genel kurul toplantısı gerçekleşti. Başkan Selçuk Öztürk Parti içerisinde milletvekili olarak devam edeceğini ancak parti başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

İstifa açıklamasında yaptığı konuşmada “parti başkanlığı görevlerimi bugünden itibaren bırakıyorum”.dedi.

Öztürk açıklamasına şöyle devam etti “Geçtiğimiz senelerde parti başkanlığı vazifesini ve aynı anda milletvekilliği görevini sürdürmek kolay olmadı. Belirli bir süre sonra ailem, DENK partisi ve toplum için verdiğim mücadeleyi gözden geçirmemi arzuladı. Olağanüstü corona dönemi ve arkamızda bıraktığımız mübarek Ramazan ayında geleceğim ile ilgili düşünme fırsatı oluştu. Bu süreç, parti başkanı olarak görevimi yeni nesile devretme fikrini hızlandırdı. 5 senelik görev süresi sonrasında, taze ve yeni bir yönetimin, DENK partisine yenileyici fikirler ile ideallerimizi gerçekleştirme manasında faydalı olacağı kanaatindeyim.’

Aldığı kararda kendisine her durumda desteklerini esirgemeyen başta ailesi olmak üzere dostlarına teşekkür eden Öztürk “‘Öncelikle eşime, çocuklarıma ve ve aile fertlerime içten teşekkürlerimi sunuyorum. DENK için giriştiğimiz mücadelede en çok onların desteğini gördüm. Ayrıca bütün parti seçmenine, gönüllülere, stajyerlerimize, parti çalışanlarına, siyasi temsilcilerine, yönetim kurulu üyelerine ve tabiki DENK milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz yıllarda çok değerli ve unutmayacağım anlar yaşadık”dedi.

Selçuk Öztürk ün parti başkanlığından istifa etmesinin ardından konuşan Farid Azarkan: ‘Öztürk’ün vermiş olduğu karar kolay bir karar değildir ve aynı zamanda cesur bir karardır. Parti kurucusu olarak DENK partisinde büyük emeği geçmiştir. Mevcut durumda müthiş bir parti oluşmuştur ve bu denli bir partinin oluşması büyük bir başarıdır. Verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Iyıkı bu güzel partiyi kurmuş. Onun sayesinde sesimizi şimdiye kadar duyurdu, ona minnetarız. Selçuk bey bundan sonra partimizde Millet vekili olarak siyasi hayatına devam edecek.”dedi.

Bir cevap yazın