• Çar. Nis 24th, 2024

2021 SİGORTA PİRİMLERİNE ŞOK ZAM

Avrupanın en pahalıSağlık sigortasının olduğu Hollanda da Sağlık sigorta pirimlerine 2021 yılında virüs salgını bahane edilerek 240 euroluk yeni bir zam geliyor.

Diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha pahalı olan Hollanda da ki yaşam giderek zorlaşmaya devam ediyor. Mevcut Genel Sağlık Sgortalarine kişi başı aylık 20 euro zam kararının alınması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar artışa tepki gösterirken Hastaneler ve Sigorta şirketleri virüs yüzünden artan sağlık giderleri nedeniyle karşı karşıya geldi.

Yıl sonuna kadar fazladan 5 milyar euro sağlık gideri yapılabileceği öngörüsünde bulunan sigorta şirketleri şimdiden 2021 yılı için aylık kişi başına sağlık sigorta pirim miktarını 20 euro zamlandırma çalışmalarına başladı.

115 eurodan başlayan ve sigorta şirketlerinin kendi belirlemelerine göre ayarlanan genel sağlık sigortası pirimi 18 yaş ve üstü herkesin mecbur olması gerekiyor.

Gelecek olan aylık kişi başı 20 euroluk zammın çok çocuklu ailelerde büyük sıkıntı yaratacağı şimdiden belli gibi görünüyor.

Bir cevap yazın