• Cts. Nis 20th, 2024

MASKE TAKMAYANA 95 EURO CEZA!!!

ByHaber Merkezi

May 29, 2020

MASKE TAKMAYANA 95 EURO CEZA!!!

Özcan Özbay

Hollanda da toplu taşıma araçlarında 1 Haziran dan itibaren geçerli olacağı belirtilen yeni bir uygulamaya geçiliyor, herkes araç içinde olduğu sürece maske takmak zorunda. Maske takmayan yolcular kontrollar tarafından yakalandığında 95 euro ceza ödemek zorunda kalacaklar.

RET in kendi resmi sitesinden yaptığı bilgilendirmeye göre Hollanda da yaşayan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına bindiklerinde mutlaka yanlarında bulundurduracakları ağız maskelerini takmak zorunda kalacaklar. Bu uygulamanın duraklarda yada istasyonlarda bekleme yapılırken geçerli olmadığı ancak araçlara binildiğinden itibaren geçerli olacağıda önemli not olarak belirtilmiş. Vatandaşlar maskeleri mecbur olarak kendi yanlarında bulundurmak zorunda. RET bu çalışmada mağduriyeti önlemek adına bazı metro istasyon ve duraklarda seyyar satıcılar ve otomatik makinalar bulunduracağını da bilgiler arasına eklemiş.

RET buna benzer yeni uygulamaları daha öncede yapmış, tramway ve otobüsler içinde seyehat bileti almak artık mümkün değil. Kondüktörler araç içlerinde bilet satışı yapmıyor. Bileti olmayan yolcular RET in Barkod uygulama Appini indirerek online bilet alabiliyorlar.

Bir cevap yazın