• Çar. Nis 24th, 2024

HOLLANDA`NIN HERYERİNDEN PARA FIŞKIRIYOR

ByHaber Merkezi

May 28, 2020

HOLLANDA`NIN HERYERİNDEN PARA FIŞKIRIYOR

Özcan Özbay

Geçtiğimiz günlerde bir evde yaklaşık 2,5 milyon euronun bulunmasının ardından 26 Mayıs Salı akşamı Rotterdam da bir evde 270 bin euro nakit ve bir torba dolusu kokain ele geçirildi.

Polis bir süredir gözaltında tuttuğu Rotterdam Ment te ki bir binada yaşayan evsiz bir kişinin buradan Slotstraat taki başka bir eve gidip gelmesi ve her seferinde elinde alışveriş çantalarının olmasından şüphelenerek baskın yaptı. Dışarıdan bir şahsın alışveriş çantaları ile kokain getirdiğini tespit eden polis içeride bulunan 22-30 yaşlarında, sabit adresi olmayan ikametsiz bir kişiyi ele geçirdi. Şahsın yanında torbalanmış 5 kilo kokaine de el konuldu. Polis Ment ve Slotstraat taki her iki evde yaptığı araştırmada toplam 275 bin euro elegeçirdi ve olayla ilgili olduğu belirlenen 4 kişiyi ele geçirdi.

Polis olayla ilgili yaptığı açıklamada sahte kiralama acentalarının bu tür satışa çıkartılan evleri kendileri kiralayarak, suçlulara ve suç unsuru topluluklara yüksek fiyatla kiraladıklarını tespit ettiklerini, bu aracıların bu tür suç unsuru kişileri bir şekilde güven altında tuttuklarını, suçlu kişi yada gruplarında bu evleri illegal yollardan kazanılan para, silah, uyuşturucuları saklamak, depolamak için kullandıklarını açıkladı.

Halka da seslenen polis eğer çevrelerinde suç unsuru gördükleri herhangi bir olayı ya da şüphelendikleri kişiler 0800-7000 nolu telefona anonim olarak şikayet edebileceklerini de belirtti.

Bir cevap yazın