• Per. Mar 28th, 2024

Hollanda’da Aziz Laurens Kilisesi salgin günlerinde halka moral vermek için Türkçe ezgiler çaldi

ByHaber Merkezi

May 24, 2020

Hollanda’da Aziz Laurens Kilisesi salgin günlerinde halka moral vermek için Türkçe ezgiler çaldi

Yusuf Özkan / Lahey, Hollanda

Hollanda’nin Rotterdam kentindeki tarihi Aziz Laurens Kilisesi (Sint-Laurenskerk), koronavirüs salgini nedeniyle kent halkina moral vermek için halk ozani Asik Veysel’in “Uzun Ince Bir Yoldayim” türküsü ile nihavend Istanbul türküsü “Katibim”i çaldi.

Rotterdam’da yasayan çok sayida Türkiye kökenli göçmen, Cuma günü öglen saat 12:20’de çan kulelerinden yansiyan Türkçe müzik sürpriziyle karsilasti.

Rotterdam’in merkezinde bulunan ve kentte Ortaçag’dan günümüze kalan tek yapi olan Aziz Laurens Kilisesi, çan kulesinden Asik Veysel’in ünlü eseri Uzun Ince Bir Yoldayim ile eski Istanbul türküsü Katibim’in (Üsküdar’a gider iken) ezgilerini yayimladi.

zekibaran_ tarafindan yapilan numarali Instagram paylasimini geçinzekibaran_ tarafindan yapilan numarali Instagram paylasiminin sonu
‘Farkli kültürlere mensup insanlarin birbirine kenetlenmesine katkida bulunmak için’
BBC Türkçe’ye konusan Türkler Için Danisma Kurulu (IOT) Baskani Zeki Baran, etkinligin, koronavirüs salgini döneminde kent halkina moral vermek ve farkli kültürlere mensup insanlarin birbirine kenetlenmesine katkida bulunmak için gerçeklestirdigini söyledi.

Eski Rotterdam Belediye Meclisi Üyesi Baran, nüfusunun yaridan fazlasi göçmenlerden olusan kentte geçtigimiz günlerde koronavirüsten etkilenenen topluma moral vermek için, caddelere Kur’an-i Kerim ve diger kutsal kitaplardan alintilarin yer aldigi afislerin asildigini animsatti.

Bir cevap yazın