• Per. Mar 28th, 2024

HOLLANDA DA ATATÜRK VE ÇANAKKALE MÜZESINDE BURUK 23 NISAN KUTLAMASI

ByHaber Merkezi

Nis 23, 2020

HOLLANDA DA ATATÜRK VE ÇANAKKALE MÜZESINDE BURUK 23 NISAN KUTLAMASI

Özcan Özbay

Kisisel çabalari ile evinin bir bölümünü Çanakkale ve Atatürk müzesine çeviren emekli Bankaci Bülent Türker son bes yildir oldugu gibi bu yilda buruk ve sakinde olsa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini sosyal medya üzerinden canli yayin ile kutladi.

Atatürk ve Çanakkale müzesinin sahibi Bülent Türker yaptigi açiklamada “Bu zamana kadar coskulu ve kalabalik sekilde kutlanan ancan Korona virüsü nedeniyle ilk kez bu yil yurt disindaki tek müze olan müzemiz çocuksuz olarak canli yayinlarla 100 yili kutladik. Annem 84 yasindaki Zehra Türker ile birlikte 1 haftadar müzeyi ve Atatürk köskünü süsledik ve hazirladik. Bu yil digital ortamda gerçeklestirmek zorunda kaldigimiz için farkli seyler yapalim istedik ve çocuklar arasi videolarla yarisma yaptik. Gün içerisinde 3 kez birer saatlik yaptigimiz canli yayinlara son olarak aksam Tr saati 20.00 de Avrupa saati 21.00 istiklal marsi okuyarak Türkiye yi destekledik.”dedi.

Müzenin en popüler ismi de Bülent Türker in annesi 84 yasindaki Zehra Türker. Gün boyu asker kiyafetleri ile dolasan Zehra anne gelen tek tük misafirlerle de tek tek ilgilendi. Zehra Türker oglunun bu çalismalarini yürekten destekledigini belirterek “Oglum bes yildir burada özellikle çocuklarin geçmislerini bilip sahip çikmalari için çok çaba harciyor. Bende elimden geldigince kendisine yardim ediyorum. Misafirlerle ilgileniyor onlara bir seyler hazirliyorum. Bu çabalarimiz ile geçtigimiz yil 27 Nisanda Hollanda dan Kraliyet ödülü aldim büne beni layik görenlere çok tesekkür ederim. 5 yilda 10 binlerce insan müzemizi ücretsiz ziyaret etti. Insanlara Çanakkale ve Atatürk ü anlatmak tanitmak çok güzel bir duygu” dedi.

23 Nisan icin yapilan cocuk videolari yarismasinin sonuclari 1- ELİF MÜLDÜR 2-ZEYNEP-DENİZ IŞIK 3-Mikail Yekta KINAY. Halk oylaması 1. NİSA YILDIRIM

Bir cevap yazın