• Cum. Nis 19th, 2024

KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ DE KORONAYA TAKILDI

ByHaber Merkezi

Nis 22, 2020

KIRMIZI LALE FİLM FESTİVALİ DE KORONAYA TAKILDI

Özcan Özbay

Hollanda da her yıl kutlanan, bu yıl da 29 Mayıs ta kutlanması planlanan Kırmızı Lale Film Festivali etkinliği Korona virüsü belası nedeniyle yapılıp yapılmama konusunda belirsizlik yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulunan Kırmızı Lale Film Festivali komitesi başkanı Mehmet Emin Alkanlar yaşanan ölüm sayılarındaki artış ve hükümetin aldığı önlem paketlerini gerekçe göstererek etkinliğin şimdilik dosndurulduğunu, gelişmeler doğrultusunda yeniden gözden geçirilebileceğini belirtti.

Alkanlar şunları söyledi “Sevgili KLFF dostları, Corona sıkıntısı ortaya çıktıktan sonra Hollanda’da kitlesel tüm etkinlikler yasaklandı. Diğer etkinliklerin de yapılmaması tavsiyesi verildi.

Kırmızı Lale Film Festivali’nin yapılacağı 29 Mayıs – 5 Haziran tarihlerine kadar bu sıkıntının ortadan kalkma olasılığı kuvvetli gözükmüyor. Tam tersine Hollanda’da kaos her geçen gün artıyor. Toplu taşıma kısıtlandı, sinema, tiyatro, restoranlar kapatıldı. Sınırlar Avrupa Topluluğu üyesi olmayan ülke insanlarına tamamen kapatılırken diğer kesim için de sınırlandırıldı. Salgın durumu azalsa bile yeterli bir hazırlık yapamayacağımızdan iyi bir festival dönemi geçirmek olanaklı değil. Bu nedenle Yönetim Kurulumuzun genel görüşü olarak, festivali Kasım ayı sonlarına bırakmak durumunda kaldık. Aynı zamanda sponsorlar ve sinemalar da aynı tavsiyelerde bulundular. Eylül ayında yeni bir değerlendirme yaparak festivalimizi bir sonraki yıla da erteleme durumumuz söz konusu olabilecektir.”

KLFF Komitesi başkanı Alkanlar kendi aralarında yapmaları gereken rutin toplantıları dahi askıya aldıklarını belirterek “Sağlık önlemleri nedeniyle tüm toplantılarımız askıya alınmıştır. Haberleşmeyi şimdilik mail ve mesaj aracılığıyla yapma kararı almış bulunmaktayız. Son durumları sizlerle paylaşmak için zaman zaman duyurular yapmaya devam edeceğiz. Corona’siz sağlıklı günler dileklerimle.”dedi.

Bir cevap yazın