• Cum. Nis 19th, 2024

Rotterdam Ahoy geçici bir bakım merkezi olacak

ByHaber Merkezi

Nis 16, 2020

Rotterdam Ahoy geçici bir bakım merkezi olacak

Özcan Özbay

Rotterdam da bulunan Dünyaca ünlü fuar ve konser alanı Ahoy’daki salonların bazıları, hastaneye gitmek zorunda olmayan, ancak evde de kalamayan hastalar için geçici bir bakım merkezi olacak.

Rotterdam-Rijnmond Güvenlik Bölgesi direktörü Arjen Littooij, Rijnmond TV ye verdiği demeçte, “Her şey tamamen düşünüldüğü gibi yapılacak olursa 700 civarında bir yerimiz olacak.”dedi.

Littoij “Her odada dört hasta kalacak, bir sağlık tesisi olacak ve bir doktor ile bir hemşirelik yer yapılacak. Aslında kısaca özetlemek gerekirse burası geçici küçük bir hastane olacak.”dedi.

İlk salondaki çalışmanın tüm hızıyla devam ettiğini de belirten Littoij, “Başlangıçta 88 yatak yapılacak. Maksat içinde bulunulan durumda hastaneleri rahatlatmak. Bölümler oluşturulmaya başlandı. Dört salona kurulacak küçük hastane de Korona hastalığı olmayan insanlara hizmet içinde bir salon ayrıldı.”

“İlk hastaların 13 Nisan’dan itibaren burada olmasını bekliyoruz” diyen Rotterdam-Rijnmond Güvenlik Bölgesi direktörü Arjen Littooij “Yardım etmek isteyen vatandaşlar varsa, kendilerini kayıt ettirsinler. Herkesin her türlü destek ve yardımına ihtiyaç var.”dedi.

Bir cevap yazın