• Cum. Mar 29th, 2024

UTRECHT BELEDİYE BAŞKANINDAN BU KEZ TÜRKÇE MEKTUP

ByHaber Merkezi

Nis 10, 2020

UTRECHT BELEDİYE BAŞKANINDAN BU KEZ TÜRKÇE MEKTUP

Özcan Özbay

Hollanda nın Utrecht şehrinin belediye başkanı Jan van Zanen geçtiğimiz hafta belediye sınırları içinde yaşayan Türklere yaptığı Türkçe mesaj ile seslenişin ardından şimdide Türkçe bir mektup yazarak belediyenin resmi web sitesinde paylaştı.

Mektubuna geniş anlamlı “Sevgili Utrecht`liler”diye başlayan belediye başkanı Jan van Zanen bulunulan zor dönem içerisinde Utrecht halkının birlik ve beraberliğinin, yardım severliğinin, cesaretinin göz ardı edilemeyeceni belirterek “Her şeye rağmen yaşamlarına her zamanki gibi devam eden tüm Utrecht’lileri çok takdir ediyorum. Utrecht halkının başkaları için hazır olmaları, Bir gıda bankasında gönüllü olarak yardım edebilme çabası, yürüme güçlüğü çeken insanlar için yemek servisi yapmak istemesi, yalnız yaşayan yaşlı insanları telefonla arayarak onlarla sohbet edip morallerini yüksek tutmalarına yardımcı olmaları, Büyükbabalarına veya büyükannelerine hediye hazırlayan veya kartlar yazan çocuklar. Huzurevinde müzik yapan veya şarkı söyleyen insanlar Tek kelimeyle ferahlatıcı. İçinde bulunduğumuz olumsuzluklara rağmen cesaretini kaybetmeyen, (ne kadar zor olursa olsun) önlemlere dikkat eden, başkalarını umursayan, belki de her zamankinden daha fazla yardımımıza ve ilgimize ihtiyaç duyan insanlar için hazır olan siz: siz hepiniz kendi yönteminizle bir ‘kahramansınız’.

Bu bana kent olarak, biz Utrecht’lilerin birlikte bu zor zamanın üstesinden geleceğimize dair umut ve güven veriyor.

Cesaretinizi yitirmeyin. Kendinize iyi bakın, başka birine anlayış gösterin ve birbirinize karşı iyi davranın. Birlikte kentimize iyi bakalım.”diye sonlandırdı.

Utrecht belediya başkanının bu herkesi kapsayan samimi mektubu kentteki tüm yaşayanlar arasında memnunlukla karşılandı. Bir çok azınlık grubu bu toparlayıcı mektup için başkan Jan van Zanen`e teşekkür mesajları attı.

Bir cevap yazın