• Çar. Nis 24th, 2024

HOLLANDA DA TAKSİCİLER EYLEMDE

Özcan Özbay

Korona virüsünün sağlığa verdiği zararlar giderek büyürken şimdi yeni sorunlarıda beraberinde getirmeye başladı. Hollanda da Taksiciler Devletin korona virüsü nedeniyle zarar gören şirketlere yaptıkları yardımın dışında bırakılınca Denhaağ ta bulunan Malıveld te toplanarak eylem yaptlar.

Korona virüsü nedeniyle bir çok işyeri geçici süre ile kapanması sonrasında ortaya çıkan zararın nasıl karşılanacağı sorusuna cevap veren Hollanda hükümeti 400 eurodan başlayan ve 4 bin euro ya kadar olan bir yardım paketi açıkladı. Bu ödeneklerden yararlanacaklar içinde kriterler hazırlayan hükümet ülkedeki taksicileri 4 bin euroluk yardım paketinden muaf tutunca taksiciler dün Denhaağ taki Malıveld de toplanarak hükümeti protesto ettiler. Korona virüsü nedeniyle sosyal mesafenin korunabilmesi ıvın ülke genelindeki taksicilerin sadece birer yöneticisinin katıldığı eyleme destek veren medya temsilcileri de katıldılar.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz taksicilerden Alper Kaçmaz Hollanda hükümetinin taksicilere üvey evlat gözü ile baktığını söyleyerek “Kısa süre önce korona virüsü nedeniyle Hollanda hükümeti tarafından şirketler için acil yardım paketi açıklandı. Fakat her zaman olduğu gibi taksi şirketleri bu yardım paketinden mahrum bırakıldı, üvey evlat muamelesi gördü. Bildiğiniz üzere Bir aydan uzun süredir Hollanda’da yaşayan küçük esnafın %90-95 oranında kazanç kaybı mevcuttur, buna karşın sabit giderlerin zamanında ödenmesi gerekmektedir. Hükümet bir ay kadar önce Bazı işyerlerini kapatma kararı aldı. Barlar,restaurantlar,kahveler,casinolar,vb.) Bu gibi işyerlerinin kapanması doğal olarak taksi sektörünü de derinden etkiledi. Yurtiçi yurtdışı uçuşlar iptal edildi, İstasyonlara gelen trenler bile boş gelmekte yani kısacası Bu kararlar Küçük esnaf olan taksicileri de ağır şekilde etkiledi. Biz taksiciler vergisini ödeyen şirket sahipleri olarak Diğer esnafın yararlandığı Yardım paketinden yararlanmak istiyoruz bu nedenle 6 Nisan 2020 tarihinde Hollanda’da bulunan tüm taksi şirketlerinin Birer temsilcilerini malıveld den haağ a gönderdik. Amacımız biraz olsun sesimizi duyurabilmek ve yapılan bu Çifte standartı Ortadan kaldırabilmek.”dedi.

Eylem temsilcilerin yaptıkları konuşmaların ardından sessizce sona erdi.

Bir cevap yazın