• Per. Mar 28th, 2024

Bir dönem ülkesinin en gözde sporcusuydu, simdi geçinmek için +18 film sektörüne girdi

ByHaber Merkezi

Mar 31, 2020

Bir dönem ülkesinin en gözde sporcusuydu, simdi geçinmek için +18 film sektörüne girdi

Bir dönem Hollanda’nin yetistirdigi en önemli sporcu olan Verona van de Leur’un hayati, sporu biraktiktan sonra resmen çöktü. Ailesi ile davalik olan, hapse giren ve sokaklarda kalan eski dünya sampiyonu, son olarak yetiskin film sektörüne girdi.

Bir zamanlar jimnastik dünyasinin parmakla gösterilen isimlerinden biri olan Hollandali Verona van de Leur’un hayati, film senaryolarini aratmiyor. 2002 yilinda Avrupa ve Dünya sampiyonlarinda elde ettigi basarilarla Hollanda’da ‘Yilin Sporcusu’ seçilen Verona van de Leur, sporu biraktiktan sonra yasadiklariyla ‘Bu kadari da olmaz artik’ dedirtti. Henüz 17 yasindayken Hollanda’nin en basarili sporcusu olmayi basaran Verona van de Leur, 23 yasinda federasyon ile yasadigi çatisma ve ailevi sikintilar nedeniyle jimnastigi birakma karari aldi. Herkes ailevi sikintinin hastalik oldugunu düsünürken, gerçek 12 yil sonra ortaya çikti. Hayatini yazdigi ‘Simply Verona’ isimli kitapta olayi anlatan 35 yasindaki Verona van de Leur, herkesi saskina çevirdi.

“FINANSAL KONTROLÜ AILEM YAPIYORDU”

Verona van de Leur’un yazdiklarina göre ailesi, sporculugu döneminde kazandigi paranin büyük kismini harcadi. Verona van de Leur, yasadiklarini söyle anlatiyor: “Sporcuyken her sey güzeldi. Kontratlar imzalaniyor, çevrenizden büyük ilgi görüyor ve çok seviliyordunuz. Ben de kazandigim paralarin sporu biraktiktan sonra sikinti çekmemek için kullanmayi planliyordum. Ancak bu pek mümkün olmadi. Spora küçük yasta basladigim için finansal kontrolü ailem yapiyordu. Dogal olarak onlarda banka kartim mevcuttu. Onlar sizin anne ve babaniz… Ben de hiç sorgulamadim bu durumu… Ancak sporu biraktiktan sonra isler karisti.

“BÜYÜK BIR RUHSAL ÇÖKÜNTÜ YASADIM”

Paramin bekledigimden çok az oldugunu fark ettim. Babama sordugumda ise net cevaplar alamiyordum. Sonra bankaya basvurdum ve gördügüm sey beni yikti. Hesabimdan birçok para harcanmisti. Hatta babamin hesabimdan çektigi 6 bin euro ile Vegas’a gittigini gördüm. Sok olmustum. Parayi harcadiklarini kabul etmediler. Büyük bir ruhsal çöküntü yasadim. Onlar için bir evlattan çok banka hesabi oldugumu anladim. Kendimi kullanilmis hissettim.”

AILESINI DAVA ETTI

Bunun üzerine Verona van de Leur, ailesini dava etmeye karar verdi. Uzun süren mahkeme sonucunda hakim, babanin Verona van de Leur’a taksitle 90 bin Euro para ödemesine karar verdi. Ancak mahkeme süresince Verona van de Leur, pek de güzel bir hayat sürmedi.Çok az parasi kalan Verona van de Leur, sevgilisi ile birlikte bir arabada yasamaya basladi. Önceleri bir iki gece olarak baslayan bu durum, dava süresi boyunca yaklasik iki yil sürdü. Arabada geçirdigi yasam ile ilgili Verona van de Leur “Çok zordu. Özellikle kis aylarinda… Ertesi sabah uyanip uyanmayacagimizi bilmiyorduk” ifadelerini kullandi.

“SÜPERMARKETLERDE ATILAN SEYLERI YIYORDUK”

Paralari olmadigi için hirsizlik yaptiklarini da anlatan Verona van de Leur “Süpermarketlerde atilan seyleri yiyorduk. Eger bulamazsak çaliyorduk. Bununla gurur duymuyorum ama isim ve param yoktu. Açliktan ölmemek için bunu yapmaya mecburduk. Bundan yillar önce hayatimin bu noktaya gelecegine inanmazdim” dedi.

“ILISKIYE GIREN ÇIFTIN FOTOGRAFINI ÇEKIP 1000 EURO ISTEDIM”

Sevgilisi ile birlikte arabaya yasamaya devam eden Verona van de Leur’un inanilmaz hayati, bir de hapishane dönemi içeriyor. Bir çifti iliski yasarken fotograflayan Verona van de Leur, “Ben sadece fotograf çekiyordum ve olay da önümde yasandi. Tamamen tesadüf… Sonra kadin yanima gelerek ‘Bana santaj yapmayacaksin degil mi?’ diye sordu. Ben de yapacagimi ve 1000 Euro istedigimi söyledim. Paraya çok ihtiyacim vardi ancak hiçbir sey almadim. Daha sonra kadin polisle geldi ve benden sikayetçi oldu. Polis beni tutuklayarak hapishaneye götürdü. Parayi almadigimi söylememe ragmen 72 gün hapis cezasina çarptirildim. Yaptigim çok yanlisti biliyorum ve bir daha da kendimi böyle bir durumun içine sokmadim”

“YETISKIN FILM SEKTÖRÜ BENIM IÇIN BÜYÜK BIR FIRSAT”

Hapisten çiktiktan sonra Verona van de Leur’un sekiz yildir devam ettirdigi erotik serüveni basladi. Jimnastikten kazandigindan daha fazla kazanç oldugunu fark etmesi ile birlikte Verona van de Leur ve sevgilisi, yetiskin film sektörüne girdi. Yetiskin film sektörünün kendisi için tercih degil, büyük bir firsat oldugunu belirten Verona van de Leur’in sözleri söyle:”Çocuklugumda tabi ki hayalim bu degildi ama aldiris etmiyorum. Benim için çok büyük bir adim oldu. Yapmadan önce kimsenin onayini almak zorunda oldugumu düsünmüyorum. Ben buyum ve insanlar beni oldugum kisi ve tercihlerimle sevmeli. Ilk olarak Webcam’de basladim. Bir ya da iki ay sonra sevgilim ile birlikte kendi isimizi kurduk. O benim hem fotografçim hem de rol arkadasim. Diger türlü bu isi yapamazdim zaten… Sevgilim ile birlikte çok sey paylastik. Arabada yasadik, aç kaldik, birçok zorluga gögüs gerdik. Simdiki hayatimdan çok memnunum… Geriye baktigimda sekiz güzel yil görüyorum.”(Skor)

Bir cevap yazın