• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda, Çin’den ithal ettigi yüz binlerce maskeyi toplatma karari aldi

ByHaber Merkezi

Mar 30, 2020

Hollanda, Çin’den ithal ettigi yüz binlerce maskeyi toplatma karari aldi

Hollanda, koronavirüsün yayilmasini önlemek amaciyla Çin’den ithal ettigi yüz binlerce maskenin yeterli standartlari tasimadigi gerekçesiyle toplatilmasina karar verdi.

Saglik Refah ve Spor Bakanliginin Çin’den maske ithalatini durdurdugu belirtilen açiklamada, dagitilan 1,3 milyon maskenin 600 bininin de toplatilmasina karar verildi.

Açiklamada, bundan sonra ithal edilecek maskelerin ek testlere tabi tutulacagi bildirildi.

Dagitilan maskelerin kalitesinden süphe duyan bazi hastanelerin Hollanda Uygulamali Bilimsel Arastirma Organizasyonuna (TNO) maskeleri incelemesi için basvurdugu ve birçok hastanenin maskeleri kullanmadigi kaydedilen açiklamada, “TNO, gerekli güvenlik ve saglik standartlarini tasimayan maskelerin koronavirüsün solunum yoluyla geçmesine engel olmadigini tespit etti.” ifadesi kullanildi.

Hatali maskelerin kullanip kullanilmadigi ile ilgili net bilgi olmadigi belirtilen hükümet açiklamasinda, bazi hastanelerin, yeterli ekipman bulunmadigi için eski maskeleri dezenfekte ederek tekrar kullandigi aktarildi.

Ispanya ve Çekya: Çin’in gönderdigi hizli test kitleri iyi çalismiyor
Geçtigimiz günlerde Çin’in koronavirüsle mücadele kapsaminda Ispanya ve Çekya’ya gönderdigi test kitlerinin iyi çalismadigi ortaya çikmisti.

Ispanya ve Çekya’daki laboratuvarlarda Çin’den gelen kitlerin test edildigi ve hata oraninin yüzde 80 oldugu belirtilmisti.

kaynak: tr.euronews

Bir cevap yazın