• Cum. Mar 29th, 2024

HOLLANDA DA YENİ ÖNLEMLER PAKETİ AÇIKLANDI

ByHaber Merkezi

Mar 23, 2020

HOLLANDA DA YENİ ÖNLEMLER PAKETİ AÇIKLANDI

Korono virüsü Hollanda`nın korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Başbakan Rutte ve kurmayları canlı yayına çıkarak gerekçeleri ile yeni önlem paketini anlattılar ve basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Belediye başkanlarına extra yetkilerin verildiği yeni önlem paketinde 6 Nisana kadar olacağı açıklanan önlemlerin 1 Hazirana ertelenmesi listede ilk göze çarpanlardan.

Öte yadan kişilerin yakınlık mesafesi konusunda ciddi uyarıların yapıldığı açıklamada dışarıda yada evde gelen misafirlerle en çok üç kişinin bir arada olabileceği ve bunlarında aralarında bir buçuk metre mesafe olması gerektiği vurgulandı.

Belediye başkanları gerekli gördüğü takdirde bir bölgeyi, bir binayı yada iş yerini kapatabilecek.

Ev içerisinde bir ateşli hasta var olduğu anlaşıldığında tüm aile fertleri dışarı çıkmayacak, evde kalacaklar.

Bir uygulamada hanımlar için özel. Berberler ve Güzellik salonlarının da kapatılması tavsiye edildi.

Başbakan ve kurmayları özellikle vatandaşlara zorunlu olunmadıkça dışarı çıkılmamasını, bu zamana kadar Halkın büyük bir kısmının bu kurallara uymasına rağmen, bir kesim tarafından maalesef yeterince ciddiye alınmadığını gözlemlediklerini bunun içinde herkesin kurallara uymayanları gördüğünde kendilerini uyarmalarını istediler.

Para cezalarınında gündeme geldiğini söyleyen hükümet yetkilileri Sokaklarda 1,5 metre mesafe kuralına uymayanlara ağır para cezalarının kesileceğini, bu cezaların en düşüğünün 400 euro, en yükseğinin de 4.000 euro arasında olacağını açıkladılar.

Son olarak 100 kişi limitinin altında olsa bile tüm toplantıların 1 Haziran tarihine kadar yasaklandığını kurallara mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizdiler.

Bir cevap yazın