• Cum. Mar 29th, 2024

TNOP`DAN ANLAMLI ÇALIŞMA

Özcan Özbay (Özel Haber)

Kısa adı TNOP olan (Hollanda Türk Girişimci Dernekleri Platformu) Hollanda da ki Türk kökenli yaşlı ve hastalar için çok anlamlı bir proje başlatıyor.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz TÖVER Genel Başkanı Durmuş Doğan TNOP olarak böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek “TNOP bağlı dernekler tavsiye kararıyla böyle bir uygulama yapılıyor Utrech alt yapısını hazırladı. Bizde bu bölgede hazırlanıyoruz özellikle Türk kökenli olup kimsesi olmayan yaşlılara, diğer bağlı derneklerde altyapısını oluşturunca çalışma yapacaklar.”dedi.

Doğan bu çalışmayı sadece bununla kısıtlamadıklarınında altını çizerek “Sadece o değil evde olanlara telefonlar ederek sohbet edip en azından konuşarak rahatlamasını sağlayacağız.”dedi.

Altyapısı hazır ve suan aktif durumda olan Utrecht ve civarında bu tür yardım ve desteğe ihtiyacı olanlar için TOV Utrecht yardımlaşma hattı telefon numarası 030-288 88 99. İhtiyaç sahipleri bu numarayı arayarak Market, temel gıda siparişleri, ilaç ve acil ihtiyaçlarını yetkililere bildirebilirler.

Bir cevap yazın