• Per. Mar 28th, 2024

ÖLÜ SAYISI 20’YE ÇIKTI

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki vaka sayısının 176 kişi artarak 1135’e, ölü sayısının ise 12’den 20’ye yükseldiğini duyurdu.

Hollanda’da koronavirüs salgını nedeniyle okullar 6 Nisan’a kadar tatil edildi

Hollanda hükümeti, ülke genelinde yaygınlaşan yeni tip koronavirüs vakalarının ardından okulların pazartesiden itibaren 6 Nisan’a kadar tatil edildiğini ve çocuk bakım merkezlerinin de kapalı kalacağını açıkladı.

Hollanda İlköğretim ve Medya Bakanı Arie Slobs, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde okulların pazartesiden itibaren 6 Nisan’a kadar tatil edildiğini açıkladı.Hollanda hükümeti, ülke genelinde yaygınlaşan Kovid-19 vakalarının ardından olağanüstü toplandı. Slobs, düzenlediği basın toplantısında, okulların 6 Nisan’a kadar tatil edildiğini ve çocuk bakım merkezlerinin de kapalı kalacağını duyurdu.

MARKETLERDE “YAĞMALAMAYI DURDURMA” TAVSİYESİ

Hollanda Sağlık Bakanı Bruno Bruins da okulların tatil edilmesinin yanı sıra yerel saatle 18.00’den itibaren spor kulüpleri, kafe ve restoranların da kapatılacağını kaydetti.Halka “marketlerde yağmalamayı durdurma” tavsiyesinde bulunan Bruins, tüm toplumun durumun kötüleşmesini engellemek için dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Bir cevap yazın