• Per. Nis 25th, 2024

HOLLANDA DA 1973 YILINDAN SONRA İLK KEZ BAŞBAKAN ULUSA SESLENDİ

ByHaber Merkezi

Mar 16, 2020

HOLLANDA DA 1973 YILINDAN SONRA İLK KEZ BAŞBAKAN ULUSA SESLENDİ

Özcan Özbay

Hollanda da en son 1973 yılında dönemin başkabakının ulusa seslenişinden sonra bu güne dek hiç bir dönemde Başbakan yada bir hükümet görevlisi böyle bir şey yapmazken, Başbakan Rutte Pazartesi saat 19.00 da TV ekranlarında Halka seslendi.

Başbakan Rutte yaptığı canlı sesleniş programında Hollanda toplumunun büyük bölümü virüse yakalanacağını, bununla birlikte ülke insanlarının vücut direnci oluşacağının altını çizerek Yaşlı ve hastalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık on dakika süren konuşmasında Başbakan Rutte Çalışamayan ve mağdur olan vatandaşlara ekonomik destek sağlanacağına vurgu yaparak Hükümetin şirketlerin batmamasını ve insanların işlerini kaybetmemesini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Corona Virüsünün ne zaman sona ereceği konusunda DÜnya genelinde bir fikir yürütülmediğini hatırlatan Başbakan Mark Rutte “Belirli bir süresi yok 2/3 yıl da sürebilir.”derken, gündeme atılan Sokağa Çıkma Yasağı konusunda da “insanlara sokağa çıkma yasağı uygulayamayız.” Dedi.

Bir cevap yazın