• Çar. Nis 24th, 2024

MÜSİAD ROTTERDAM 2020 AJANDASI OLDUKÇA DOLU

ByHaber Merkezi

Şub 20, 2020

MÜSİAD ROTTERDAM 2020 AJANDASI OLDUKÇA DOLU

Özcan Özbay

Müsiad Rotterdam yıllık haftalık çalışma programı dahilinde önceki akşam Rotterdam da ki genel merkez binasında gerçekleşen bilgilendirme ve yeni üyelere Rozet takımı törenine Çalışmalar için Hollanda da bulunan Özbekistan Benelux Büyükelçisi Dilyor Khakimov ve heyeti de konuk olarak katıldı.

Özbek misafirlerin de katılımı ile program akisinda kendilerinede zamanverilen toplantının ilk bölümünde Özbekistan heyeti Hollanda da ki Türk asıllı işadamları ile Hollanda lı işadamları arasında nasıl bir bağ kurulabileceği, netur işler yapılabileceği konuşulurken ayrıca Türkiye Özbekistan ve Hollanda arasında da birlikte ortak çalışma konuları masaya yatırıldı.

İlk bölümün tamamlanmasının ardından verilen kısa arada misafirlere ikramda bulunulurken Özbekistan heyeti de yolcu edildi. Daha sonra başlayan ikinci bölümde İnsan Kaynakları Uzmanı Rabia Çalışkan da Hollanda yasalarına göre hastalık esnasında işveren ve işçinin hakları konulu bir sunum gerçekleştirildi. Soru cevap olarak devam eden sunumun hemen ardından da Müsiad Rotterdam a yeni katılan üyelere Rozet takma töreni yapıldı.

Tören sonrasında görüşlerini aldığımız Müsiad Rotterdam Başkanı Mustafa Duyar Müsiad Rotterdam ın hedeflerine her geçen gün dahada yaklaştığının altını çizerek “Kurulduğumuzdan bu yana 60 üyeye ulaşmıştık, 20 de genç üyemiz ile bu rakkam 80 oldu, Şimdi yeni katılan 5 arkadaşımız ile 85 üye sayısına ulaştık. Hedefimiz en az 100 üye. Bunuda en kısa zamanda gerçekleştireceğimizi umuyorum.”dedi.

Mustafa Duyar Toplantı ve Özbekistan heyeti ile ilgili konuda da şunları söyledi; “Özbekistan Benelux büyükeçlçisi sayın Khakimov ve heyeti ile çok olumlu görüşmeler oldu. En yakın zamanda İşadamlarından oluşan bir grup ile Özbekistan a gidecek ve burada temaslarda bulunacağız.”dedi.

Duyar 10 Mart tarihinde Suriname ye yapacakları iş gezisi konusunda da “Suriname ile görüşmelerimiz sürüyor. 10 Mart ta heyet olarak Süruname ye gidecek burada öngörüşmeler ve temaslarda bulunacağız. Bu çalışmalarımı bu şekilde yıl boyu devam edecek.”dedi.

Bir cevap yazın