• Cum. Mar 29th, 2024

Hollandali milli yüzücüler Erzurum’da güç depoluyor

ByHaber Merkezi

Şub 18, 2020

Hollandali milli yüzücüler Erzurum’da güç depoluyor

Hollanda Yüzme Milli Takimi, uluslararasi yarislar ve 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda basari elde etmek için 7 sporcusuyla Erzurum’da yüksek irtifa kampina girdi.

Hollanda Yüzme Milli Takimi, uluslararasi yarislar ve 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda basari elde etmek için 7 sporcusuyla Erzurum’da yüksek irtifa kampina girdi.

Yüksek rakimi dolayisiyla yilin her döneminde bireysel ve takim sporlarinda güç depolamak için tercih edilen Erzurum, yerli sporcularin yani sira yabanci sporcularin da vazgeçilmez kamp adresi haline geldi.

Lüks otelleri, kolay ulasimi ve lezzetli yemekleriyle kis aylarinda yerli ve yabanci binlerce kayakseveri Palandöken ve Konakli Kayak Merkezlerinde agirlayan Erzurum, yüksek irtifali tam olimpik yüzme havuzuyla Avrupali yüzücüleri de konuk ediyor.

Hollanda Yüzme Milli Takimi’nin sporculari da Belçika ve Hollanda’da düzenlenecek yarislarin ardindan 2020 Tokyo Olimpiyatlari’nda madalya kazanmak için üçüncü kamp döneminde Erzurum’da kulaç atiyor.

Hollanda Yüzme Milli Takimi Basantrenörü Kees Robertsen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, takim olarak yarislar öncesi güç depoladiklarini belirterek, “Takimimiz 4 erkek, 3 kizdan olusuyor ve hepsi Hollanda milli takimi sporculari. Bu sporcularimizla önce Belçika’daki yarislara katilip, 4 hafta sonra mart ayinda Hollanda’da yarismaya katilacagiz.” dedi.

“Tesisler sehre çok yakin ve ulasim kolay”

Robertsen, söz konusu yarislarin ardindan diger müsabakalara katilacaklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Bütün bunlar bittikten sonra ise Japonya’daki 2020 Tokyo Olimpiyatlari’na katilacagiz. Bu takim küçük yastaki sporcularimizdan olusuyor ve olimpiyatlarda en fazla bir ya da iki madalya bekliyoruz. Normal as takimi dedigimiz büyük yastaki sporcularimiz Güney Afrika’da kamp yapiyor.”

Erzurum’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarini ve tesisleri begendikleri için sürekli tercih ettiklerini dile getiren Robertsen, “Burada çok mutluyuz özellikle tesis, oteller ve yemekler çok iyi. Tesisler sehre çok yakin ve istedigimiz her seye kolaylikla ulasabiliyoruz. Bizim üçüncü gelisimiz, buraya çok severek ve begenerek gelip gidiyoruz. Bir iki hafta sonra as takim sporcularini da burada çalisma yapmalari için getirecegiz.” diye konustu.

Kaynak: AA

Bir cevap yazın