• Per. Nis 25th, 2024

“SİZİNDE ÇOCUKLARINIZ BAĞIMLI OLABİLİR”

ByHaber Merkezi

Şub 8, 2020

“SİZİNDE ÇOCUKLARINIZ BAĞIMLI OLABİLİR”

Özcan Özbay

Hollanda da uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddelerin kullanımı önceki senelere göre artarken, olaya kayıtsız kalmayan kurum kuruluşların yanı sıra kişisel çalışmalarla da mücadele devam ediyor.

11 Şubat Salı günü Konunun Uzmanlarınında katılarak bağımlılık ve bağımlı bir kişiye nasıl yardım edilebileceği konusunda yapılacak olan bilgilendirme programına uzun yıllar uyuşturucunun bağımlısı olmuş ve daha sonra aldığı destekler ile bu illetten kurtularak yaşamını bağımlıların yaşamlarına destek vererek onları bu bağımlılıklarından kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak çalışmaya adamış bir Türk, Ahmet Türkmen de konuşmacı olarak katılacak. Konu ile ilgili olarak konuştuğumuz Türkmen Vatandaşlarımızın bu durumlarda utandıkları için çocuklarını toplumdan soyutladıklarını tedavi yerine saklamayı tercih ettiklerini ve bunun çok yanlış olduğunu belirtti. Ahmet Türkmen yaptığı açıklamada “11 Şubat Salı günü bağımlılık sorunu olan insanların yakınları için çeşitli kurumlarla özel bir program hazırladık. Bu konu hakkında uzman olan insanlar, gelen ziyaretçiler için yani bağımlı yakınlarının bağımlı olan kişiye nasıl yardımcı olabilecekleri ve bu yardımları nerde bulabileckleri, Ne yapmaları gerekiyor gibi sorulara bu programda cevap vereceğiz. Bağımlılık uzmanı olarak bende gelen misafirlerimize yaşadığım ve edindiğim tecrübelerimle elimden geleni yapacağım. Bu konu hakkında sorusu olan herkesi bu programa bekliyoruz.”dedi.

Katılımın ücretsiz olduğununda altını çizen Türkmen “Gelmek isteyenler elindhout@versawelzijn.nl email adresinden kendilerini kayıt ettirebilirler yada aşağıdaki linkten online kendileri de kayıt olabilirler.

https://meedoengooisemeren.nl/bijeenkomsten/bijeenkomst-voor-naasten-van-verslaafden/?fbclid=IwAR2gMDqYy_hGn6zr8p6kzxOWQfywQ1h8ak9L8Y5ByH-YLKNNAL5b6V5iDMw “dedi.

Bir cevap yazın