• Sal. Mar 19th, 2024

‘Gönülden Dökülenler’ adlı şiir kitabının tanıtımı yapıldı

ByHaber Merkezi

Oca 29, 2020

‘Gönülden Dökülenler’ adlı şiir kitabının tanıtımı yapıldı

Hollanda Türk Federasyon tarafından hazırlanıp bastırılan ‘Gönülden Dökülenler’ adlı şiir kitabı Dordrecht Ayasofya Teşkilatının 3. Kitap Fuarında tanıtıldı.

Hollanda Türk Federasyon Genel Sekreteri Erim Uğurlu’nun sunduğu tanıtım programında, şiirleriyle kitaba katkı sağlayanlar şiirlerini katılımcılar için seslendirdiler.


Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise yapmış olduğu konuşmasında şiirleri ile katkı sağlayanlara teşekkür etti. Murat Gedik bu tür çalışmalara önem verdiklerini ve son üç sene içinde Hollanda Türk Federasyon olarak Türkçe dört ve Hollandaca iki kitap neşrettiklerini ve bunların devamının geleceğini söyledi. Murat Gedik konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Özlem, hasret, gurbet ve memleket…
Bu dört kavram Türk insanının yaşam mücadelesinde ayrı bir yer alır. Bunlar için ağıtlar yakar, türküler söyler, şiirler yazar…
Gönül; kalpte oluşan duyguların kaynağı.


Gönül, Türk’e has bir kavramdır, onun yeri Türk insanın en derinliklerindedir. İşte o GÖNÜLDEN dökülenler, kalpte oluşan duyguların dışa vuran tarafının bir parçasıdır. Bu sebepten bu şiir kitabımıza “Gönülden Dökülenler” adını verdik.
Hollanda Türk Federasyon Şiir Projesi kapsamında hayata geçirilmiş olan bu eserle Türk varlığına hizmete biraz olsun katkı sağlayabilirsek ne mutlu bizlere…”

Bir cevap yazın