• Cts. Nis 20th, 2024

Havalimanlarindaki uyku kabinlerinin fiyatlari belli oldu

ByHaber Merkezi

Oca 20, 2020

Havalimanlarindaki uyku kabinlerinin fiyatlari belli oldu

Istanbul’daki havalimanlarinda pes pese ‘uyku kabini’ uygulamasi basladi. Istanbul Havalimani’nda uyku kabini kirasi saatlik 9 avro olurken, Sabiha Gökçen Havalimani’nda ise 7 avro. Fiyata KDV dahil degil

Istanbul’daki havalimanlari arka arkaya ‘uyku kabinleri’ni devreye aldi. Ilk olarak Istanbul Havalimani dis hatlarda uçagini bekleyen yolcularin uyku kabinlerini (sleepod) saati 9 avrodan kullanilabilecegi bilgisini paylasti. Dün ise ‘uyku’ yarisina Sabiha Gökçen Havalimani dahil oldu. Sabiha Gökçen’de uçak beklerken bir saatlik uyku için ödemeniz gereken ücret 7 avro.

10 tane kadin 18 tane erkek olmak üzere toplam 28 uyku kabinlerinin bulundugunu ifade eden Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani, (ISG) Ticaret Direktörü Yücel Ecer, buna ilave olarak da ailelerin beraber konaklayacaklari ayri bir odanin da oldugunu belirtti. Ecer, sunlari kaydetti: ‘’Yolcu geldiginde rezervasyon yaptirmak için onlara özel üretilmis cihazlardan check-in islemlerini yapiyor. Daha sonrasinda ürettikleri QR kod vasitasiyla lounge alanina giriyor. Lounge alanina girer girmez kendilerine özel olarak ayrilmis sifreli saklama dolaplarina esyalarini koyarak, uyku kabinlerine giriyor. Içeride bir tane televizyonumuz var. Yolcularimiz bu televizyon vasitasi ile Kablo TV, Netflix, Blu TV gibi internet platformlarini takip edebilecek. Isteyen misafirlerimiz için uyandirma servisimiz mevcut. Ayrica lounge alanimizda özel duslar ve WC de mevcut. Ücretlendirme saatlik olarak kisi basi 7 avro + KDV olarak belirlendi. Bu ücretin içerisinde yastik, çarsaf ayrica çay, kahve, sinirsiz internet hizmetleri de bulunuyor. Yolcu buraya girdikten sonra baska hiçbir ilave ücret ödemeyecek.”

Istanbul Havalimani’nda devreye alinan uyku kabinleri ile ilgili olarak da Istanbul Havalimani’nin isletmecisi IGA’nin internet sitesinde su bilgiler paylasilmisti: “Havalimanin sessiz bir bölümüne kurulan ‘IGA Sleepod’lardan yararlanmak isteyen yolcular, 9 Euro karsiliginda bir saatligine bu imkandan yararlanabilecek. Eger yolcu battaniye, yastik ve yastik kilifi talep ederse bu durumda 2 Euro daha ödeyecek. Yolcularin yanindaki esyalarini koymalari kabininin altinda bir bagaj yeri bulunan sleepod’larda ayrica telefon ve diger elektronik esyalarin sarj edilebilmesi için bir de priz bulunuyor.” IGA bu yeni hizmetini, “Havalimaninda dinlenmenin en kolay yolu: IGA Sleepod’ seklinde duyururken, su ifadelere yer verdi: “IGA Sleepod hizmetimiz ile artik havalimaninin içinde istediginiz zaman dinlenebileceginiz sadece size özel bir alan var. Özel fiyatlari, kolay kullanimi ve havalimaninda dilediginiz an ulasabileceginiz en sessiz noktalarda bulunmasiyla siz de dinlenme keyfinizi IGA Sleepod ayricaligi ile yasayabilirsiniz.”

Bir cevap yazın