• Per. Mar 28th, 2024

ASBİR Hollanda şimdi daha güçlü

ByHaber Merkezi

Oca 15, 2020

ASBİR Hollanda şimdi daha güçlü

ASBİR Hollanda (Avrupa Sivaslılar Birliği) yöneticileri, son gelişmelerle alakalı insanların kafasında oluşan istifhamları gidermek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

ASBİR Hollanda yöneticilerinin tam kadro hazır bulunduğu toplantıya, Göksel Soyugüzel, Siyami Demir, Sema Aktaş, Ünal Fırat, Halil Koç, Ayhan Sarıtaş ve Zeynel Abidin katıldı. Toplantı, Başkan Göksel Soyugüzel’in okuduğu basın bildirisi ile başladı.

2011 yılından beri ASBİR Hollanda Genel Başkanlığını yürüten Göksel Soyugüzel, bu süre içerisinde organik bağı olan ve hiyerarşik yapı içerisinde birlikte çalıştığı ASBİR Federasyonu ile pek çok, güzel, önemli ve hayırlı hizmetleri gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Özerk bir tüzük ile çalıştıklarını ifade eden Soyugüzel, dışarıdan atama yapılamayacağı gibi, başkan ve yönetiminin de ancak ve ancak ASBİR Hollanda tarafından seçileceğine dikkat çekti.

Böyle bir ayrılığın yaşanmasına sebep olarak federasyonun izlediği ve Hollanda şubesinin bünyesine uymayan yönetim anlayışını gösteren Soyugüzel, hem vakti gelmeden hem de istişare edilmeden yönetim değişikliğine gidilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu vurguladı.

Hollanda şubesi olarak yaptıkları çalışmalara federasyondan izin almakta zorlandıklarını dile getiren Soyugüzel, bazı çalışmaları yönetim olarak inisiyatif kullanarak hayata geçirdiklerini belirtti. Bu durumun da yönetimin elini kolunu bağladığını söyledi.

Soyugüzel basın toplantısında özetle şunlara değindi:

“Değerli basın mensupları, 2011 yılından beri Hollanda’da faaliyet yürüten ASBİR Hollanda, 2016 yılında resmî statüyle, kendine has tüzüğü bulunan şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyen Hollanda yasaları çerçevesinde faaliyet yürüten bir hemşehri derneğidir.

Avrupa’daki, özellikle Hollanda’daki Sivaslılar ile buluşmayı, tanışmayı, kaynaşmayı ve yardımlaşmayı amaç edinerek yola çıkan dernek yönetimi, bugüne kadar pek çok sosyal ve kültürel etkinlik düzenleyerek hem kendini bu alanda ispat etmiş hem de Hollanda’daki Sivaslıların ve diğer Türk vatandaşlarının haklı gurur ve güvenini kazanmıştır.
“ASBİR Hollanda bağımsız bir statüye sahiptir”

Merkezi Almanya’da bulunan ASBİR Federasyonu çatısı altında şimdiye kadar Sivas’a yapılan bütün hayır işlerinde ve diğer sosyal sorumluluk projelerinde maddî ve manevî çok katkısı olan ASBİR Hollanda, son zamanlarda ASBİR Federasyonunun şeffaf olmayan yöneticilik anlayışıyla bağdaşmadığı için 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren onlarla yollarını ayırmıştır.

Bundan sonra ASBİR Federasyonuyla her hangi bir organik veya hiyerarşik bağı bulunmamaktır.

ASBİR Hollanda yönetimi, 10 yıla yakın yönetim kurulu başkanlığı görevim sırasında yapan hep yanımda bulunmuşlar ve yürütülen çalışmalar, alınan kararlarda hep destek olmuşlardır.

ASBİR Federasyonu, yöneticilik kuralları ve anlayışı dışında, kendilerinin Almanya yönetimin almış olduğu kararla ASBİR Hollanda başkanı olarak beni ve yönetimi görevden aldıklarını duyurmuşlardır.

Bu, yöneticilik anlayışına sığmayan, etik olmayan ve Hollanda dernek yasalarına göre geçerliliği olmayan bir karardır.

Zaten biz de ASBİR Hollanda olarak, böyle bir kararın sadece Almanya’yı bağladığını ve Hollanda’nın yönetim kurulu başkanını da ancak Hollanda’nın belirleyeceğini kendilerine ilettik.

Onların, sözde ASBİR Hollanda Başkanı olarak atadığı kişiyi desteklemediğimizi ve başkan olarak tanımayacağımızı beyan ettik.

ASBİR Almanya Federasyonunun almış olduğu böyle bir kararın ne resmî bir geçerliliği ne de hukukî bir tarafı bulunmamaktadır. Hükümsüzdür geçersizdir.

Hollanda’da yaklaşık olarak 10 yıllık bir geçmişe sahip olan ve Sivaslılar adına pek çok sosyal, kültürel etkinliğe, hayır alanında pek çok faaliyete imza atmış ve bundan sonrada aynı amaç ve hedef doğrultusunda çalışma yürütecek olan ASBİR Hollanda Derneği, yılmadan, dışarıdan esen rüzgârlara aldırmadan yoluna devam edecektir. Hollanda’da yaşayan Sivaslılara ve Sivas sevdalılarına hizmet etmeye devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

Basın mensuplarından gelen soruları da cevaplayan ASBİR Hollanda yönetimi, Genel Merkezin, yani federasyonun yönetim anlayışının değişmesiyle çalışmaları tekrar beraber yürüteceklerini ifade ettiler.

2020 yılı içerisindeki çalışma takvim ve programını da basın mensuplarıyla paylaşan yönetim, dolu dolu bir yıl geçirmeye hazırlanıyor.

Hollanda’da faaliyet yürüten diğer köy ve kasaba dernekleri ile de bütünleşme ve birlikte çalışma yollarını aradıklarını, olumlu cevap aldıklarını ve pek çok noktada birlikte hareket edeceklerini ifade ettiler.

Bir cevap yazın