• Cum. Nis 19th, 2024

YOĞUN SİS YÜZÜNDEN KIRMIZI ALARM VERİLDİ

ByHaber Merkezi

Oca 1, 2020

YOĞUN SİS YÜZÜNDEN KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Özcan Özbay

Hollanda yeni yılın ilk saatlerinden itibaren şiş ile kaplandı. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü Kuzey Hollanda da KNMİ bölge için kırmızı alarm verdi.

Her yıl yılbaşı geceleri Hollanda da yaşanan en büyük sıkıntılardan biri Büyük Şehirlerde aşırı derecede Havai Fişek tüketimi. Özellikle Saatler 12 ye yaklaştığında yoğunlaşan havai fişek kullanımı Başta Rotterdam, Utrecht ve Lahey bölgelerinde hem hava sahanlığına engel oluyor hemde insanların nefes almalarına engel oluyor. Bunun yanı sıra da yoğun kullanılan havai fişekler nedeniyle yaşanan yangın olaylarına itfaiye ve ambulansların yetişmelerinde sorunlar yaşanıyor.

Yılbaşı gecesi Polis asayişi sağlamak ve farklı şehirlerden gelerek sorun çıkartmak isteyen maceracı vatandaşları engellemek için şehir giriş ve çıkışlarında kontroller yaptı. İlk gelen haberlere göre Lahey de bir araç ateşe verilerek yakıldı.

Kuzey Hollanda da ise 1848 yılından kalma tarihi Yeldeğirmeni Çares de alevlere yenik düştü. Polis ve itfaiye olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Bir tarafta insanlar çılgınlar gibi eğlenirlerken diğer yanda yollar sis ve havai fişek atışları nedeniyle tehlikeli olduğundan KNMİ Drente, Friesland ve Groningen eyaletleri için Turuncu alarm vermek zorunda kaldı.

Yeni yıla hazırlık yapıldığı erken saatlerinde ise Heerenveen ve Leeuwarden arasındaki A32’deki yoğun siste yaşanan trafik kazalarında bir kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

Bir cevap yazın