• Sal. Nis 23rd, 2024

Pinar Abay, ING Grubu tepe yönetimine atandi

ByHaber Merkezi

Ara 21, 2019

Pinar Abay, ING Grubu tepe yönetimine atandi

ING Türkiye Genel Müdürü Pinar Abay, 1 Ocak 2020 itibariyla geçerli olmak üzere ING Grubu’na Global Icra Kurulu Üyesi olarak atandi. Abay, Global Icra Kurulu’nda; Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ülkelerinden sorumlu olacak.

ING Türkiye Genel Müdürü Pinar Abay, ING Grubu’na Global Icra Kurulu Üyesi olarak atandi. ING Grubu, insanlarin is ve özel hayatlarinda bir adim önde olmalari amaciyla 40’tan fazla ülkede 38.4 milyon müsteriye hizmet veriyor. Atamasi Avrupa Merkez Bankasi tarafindan onaylanan Abay, Icra Kurulu’ndaki yeni görevi kapsaminda Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ülkelerinden (Pazar Liderleri Bölgesi) sorumlu olacak.

Bankanin Türkiye Genel Müdürlügü görevine yeni atamayla ilgili bilgilendirmenin ise en kisa zamanda yapilacagi bildirildi.

“Dijitallesme ve müsteri odagi tutkusu degerli katki saglayacak”

ING Grubu CEO’su Ralph Hamers, Pinar Abay’in yeni görevinden ötürü büyük memnuniyet duyduklarini söylerken, “Kendisinin liderliginde ING Türkiye basarili bir sekilde dijital ve inovatif bir organizasyona dönüstü. Abay’in bankacilik sektörüne ve ING’ye dair derin bilgisinin yani sira müsteri ve çalisan odagi tutkusu; Hollanda ve Belçika’daki bankacilik organizasyonlarimizin entegrasyon sürecini daha da ileri tasima konusunda çok degerli katki saglayacak” diye konustu.

Pinar Abay da, yeni görevinden dolayi büyük gurur ve mutluluk duydugunu vurgulayarak, “ING Grubu gibi büyük bir ailenin tepe yönetiminde yer almak önemli bir sorumlulugu da beraberinde getiriyor. ING’nin benimsedigi, insanlarin is ve özel hayatlarinda her zaman bir adim önde olmalari amacina yürekten inaniyor, bu amaca yönelik atilacak adimlarin parçasi olmaktan büyük gurur ve heyecan duyuyorum” dedi.

Pinar Abay neler yapti?

Pinar Abay, ING Türkiye’yi dijital bankacilik vizyonuyla müsteri odakli bir yapiya dönüstürmek için teknolojik altyapi yatirimlarina hiz verirken, kurum içerisinde kültürel dönüsüme de liderlik etti. Yenilikçi insan kaynagi uygulamalariyla birlikte inovasyon kültürünü de destekleyen Abay’in liderliginde ING Türkiye Grup içerisinde hem teknoloji hem de yetenek ihraç eder konuma geldi. ING Türkiye bu dönemde isveren markasi olma yolunda da önemli gelisme kaydetti ve tüm ING Grubu içerisinde çalisan memnuniyeti en yüksek ülkeler arasinda yer aldi.

ING Türkiye’ye 2011 yilinda 34 yasindayken Genel Müdür olarak atanan Pinar Abay, bu görevine ek olarak 2016 yilinda ING Belçika Yönetim Kurulu Üyeligi görevine getirildi. Kariyerine 1998 yilinda danismanlik sirketi McKinsey&Company’de baslayan Abay, San Francisco ve New York ofislerinde de görev yaptiktan sonra Istanbul ofisinde yönetici ortak olarak çalismis ve bankacilik sektörüne danismanlik vermisti. Bilkent Üniversitesi’nde Ekonomi egitimi alan ve Harvard Business School’da MBA yapan Abay, 1977 dogumlu ve iki çocuk annesi. – ISTANBUL

Kaynak: IHA

Bir cevap yazın