• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’da Ödemelerini ATM ile yapanlar yandı

ByHaber Merkezi

Ara 20, 2019

Hollanda’da Odemelerini ATM ile yapanlar yandı

Hollanda ATM makinalarina yapilan saldirilarin artmasi nedeniyle acil toplanan Bankalar Birliği, ATM’lerin saat 23.00 ile 07.00 arasında kullanım dışı olacağını duyurdu.

Gectigimiz gun Hollanda Bankalar Birliği’nden yapılan yazılı açıklama da, Hollanda genelinde son yıllarda ATM otomatiklerine yapilan saldirilar nedeniyle hükümet ile birlikte ortak önlem alındığı kaydedildi.

Hollanda Bankalar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada ayrica, dışarıda bulunan ATM’lerin para çekme işlemlerinin yaklaşık yüzde 2’sinin gece gerçekleştiği ifade edilirken, alınan önlemin ATM kullanicilari tarafindan sıkıntıya yol açabileceğini bildikleri, fakat güvenliğin daha önemli olduğu kaydedildi.

Ayrica yapilan yazili açıklamada, ATM’lerin patlatılmasının çevrede bulunan binalara büyük zarar verdigi, semt sakinlerinin güvenliğini tehlikeye attigi, gerekirse bazı ATM’lerin daha güvenli bölgelere taşınacağı, bazılarının ise tamamen kaldırılacağı vurgulandı.

Yapilan arastirmalara gore Hollanda genelinde bu yıl 70 ATM’nin soygun amacli patlatıldığı bilgisi verilirken, bazilarininda hirsizlik amaci disinda havai fisekler tarafindan yakilmak uzere zarar gordugu, hırsızların gün geçtikçe bu iş için ağır patlayıcı maddeler kullandığı vurgulandı.

Bir cevap yazın