• Cts. Nis 20th, 2024

MAFYA BABASI HOLLANDA YA iADE EDiLDi

ByHaber Merkezi

Ara 19, 2019

BAE, Hollanda’nın arananlar listesinin başındaki uyuşturucu kaçakçısı Ridouan Taghi’yi iade etti

Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai’de yakalanan Ridouan Taghi’yi Hollanda’ya iade etti.

Hollanda’nın en çok arananlar listesinin başında yer alan Ridouan Taghi, Dubai’de yakalanmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından iade edildi. Taghi’nin avukatı Inez Weski ise müvekkilinin Dubai’den kaçırıldığını savunarak, iade işleminin yasa dışı olduğunu öne sürdü.

Hollanda polisinin takibi sonucu Pazartesi günü Dubai’de yakalanan Taghi, BAE tarafından “istenmeyen kişi” ilan edilmişti.

Taghi hakkında sınır dışı edilme kararı alınmıştı.

Hollanda Savcılığı’nın verdiği bilgiye göre Taghi, Çarşamba akşamı Hollanda polisinin eşliğinde, kendisinden başka hiçbir yolcunun bulunmadığı bir uçakla Amsterdam’a gönderildi.

Geceyarısı Hollanda’ya ulaşan Ridouan Taghi, azılı suçluların kaldığı ve ülkenin en sıkı korunan yerlerinden biri olan Vught EBI Cezaevi’ne kondu.

Taghi’nin avukatı Inez Weski, iade kararı nedeniyle şaşkın. Hollandalı avukat, müvekkilinin yasa dışı biçimde Dubai’den kaçırıldığı görüşünde.

‘İstenmeyen kişi dahi olsan, yargılanma hakkına sahipsin’

Weski, Hollanda Televizyonu’na yaptığı açıklamada, “İade talebi varsa, sınır dışı edilemezsin. İstenmeyen kişi dahi olsan, yargılanma hakkına sahipsin. Ama müvekkilim avukat ya da hakime gösterilmeden uçağa kondu” dedi. Avukat, Dubai polisini, “Hollanda’nın emrini yerine getirmekle”suçladı.

Başsavcı Fred Westerbeke ise, iade talebinin henüz resmi olarak yapılmadığını açıkladı. Başsavcı, Taghi’nin avukatının suçlamalarıyla ilgili olarak, “Her şeyin iyi bir şekilde açıklanabileceğini düşünüyoruz. Sürecin nasıl geliştiğini açıklamak hakime kalmış” dedi.

Pazartesi günü Taghi’nin yakalanmasından sonra, iade sürecinin çok uzamayacağını açıklayan Hollandalı Başsavcı, “Ama doğrusu bu kadar hızlı olacağını da hayal etmemiştim” diye konuştu.

Bir cevap yazın