• Çar. Nis 24th, 2024

ASKIDA CEKET UYGULAMASI

Özcan Özbay

Hollanda da son zamanlarda sokakta yaşayanların giderek arttığını gören iyilik sever vatandaşlar soğuk havalarda evsizlerin bir az olsun ısınabilmeleri için ASKIDA CEKET KAMPANYASI başlattılar.

Sosyal medya üzerinden başlatılan yardım kampanyasında evinde kullanılmış yada kullanılmayan ceket mont, palto kaban bulunanlar bunları yaşadıkları şehirde bulunan köprükorkuluklarına asarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar.

Önce İrlanda da başlayan bu uygulamayı yerinde gören bir Hollandalı tarafından Hollandaya uyarlaması ile giderek büyüyen kampanya herkes tarafından ilgi ile karşılandı.

Soğuk Kış günlerinde Evsizler için ceketler

Kişi dışarıda geçirmek zorunda kalan evsizlerin yaşam şartlarını azda olsa iyileştirmek amaçlı bu uygulamada herkesin evinde kullanmadığı eşyalarını bu şekilde yaşadıkları şehirin köprülerinin korkuluklarına asarak ihtiyaç sahiplerinin bunlardan faydalanmasını sağlamak.

Bu kampanya yı İrlanda nın başkenti Dublin de gördüğünü açıklayan Patrick Fryers, çok basit bir yardım şekli olmasına rağmen çok faydalı ve herkesin katılım göstereceği bir yardım olduğunun altını çizerek “İrlanda da ki bu uygulamayı burada da denemeye başladık ve bir anda büyük ilgi gördü. Herkesin rahatça katılacağı bir kampanya bu sayede evsiz insanlar için kış aylarının ılık geçmesini sağlayabilirsiniz. Ancak sadece ceketler değil, eldivenler, eşarplar ve şapkalar da memnuniyetle karşılanmaktadır.”dedi.

Bu kampanya dişinde Hollanda da zaten her kış buna benzer kampanyaların olduğunuda vurgulayan Fryers “İllaki elinizdeki bu tür malzemeleri Köprülere asın demiyoruz, paltoları ve diğer kıyafetleri mahallenizdeki evsiz sığınağına da teslim edebilirsiniz.”dedi.

Kendisinin ön plana çıkmak istemediğini vurgulayan Patrick Fryers, bu uygulamanın dünyadaki çeşitli şehirlerde denenmesi gereken bir eylem olduğuna inanıyor. “Sadece bir ceket olsa bile; birisinin orada ihtiyaç duyacağını düşündüğünüz bir yere götürün “diyor. “Bu yıl evsiz insanlar için sıkıntı olan ayakkabı ve çoraplar için özel bir talep var.”diyen Fryers “Bunu herkesin yaptığını bir hayal edin.”dedi.

Bir cevap yazın