• Per. Nis 25th, 2024

Hollanda’dan kargo ile gönderilen koliden kokain çikti

ByHaber Merkezi

Ara 5, 2019

Hollanda’dan kargo ile gönderilen koliden kokain çikti

Konya’nin Kulu ilçesinde bulunan bir kisiye, Hollanda’dan kargo ile gönderilen koli içerisine konulan pantolonun cebine gizlenmis 30 gram kokain ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Hollanda’dan Konya’nin Kulu ilçesine gönderilen bir kolinin gümrükten geçtigi sirada içerisinde süpheli bir cisim oldugunun fark edilmesi üzerine koli açilarak inceleme yapildi. Koliye konulan pantolonun cebinde folyo kagida sarilmis halde 30 gram kokain bulundu. Yeniden kapatilan koli Kulu ilçesindeki PTT müdürlügüne gönderilerek, emniyete bilgi verildi. Hollanda’dan gönderilen koli daha sonra kargo görevlisi tarafindan dagitima çikarilarak üzerindeki adrese götürüldü. Is yerine ulasan kargonun teslim evraklarinin imzalandigi sirada gümrük muhafaza ve polis memurlari tarafindan koliye el konuldu. Bu sirada narkotik köpegiyle is yerinde yapilan aramada herhangi bir olumsuz durumla karsilasilmadi.

Koliyi teslim alan ve kutunun üzerinde ismi yazan T.O. kargonun kendisine ait olmadigini ayni is yerinde çalisan arkadasi S.Y.’nin kendisine bir mesaj atarak, “Ben birkaç gün yokum. Bana bir koli gelecek ama kolide alicinin adi soyadi sensin. Sen teslim aldiktan sonra ben senden alirim” dedigini öne sürdü.

Bunun üzerine olayla ilgili T.O., S.Y. ve B.B. isimli sahislar gözaltina alindi. Sahislara ait is yerleri ve evlerde yapilan aramalarda da herhangi suç unsuruna rastlanilmadigi ögrenildi. Polis merkezindeki islemlerin ardindan savcilik tarafindan ifadeleri alinarak mahkemeye sevk edilen süphelilerden kolinin sahibi oldugu öne sürelin S.Y. tutuklanirken, T.O. ve B.B. adli kontrol sarti ile serbest birakildi. – KONYA

Kaynak: IHA

Bir cevap yazın