• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda’da “Türkiye Güzellikleri” resim sergisi

ByHaber Merkezi

Kas 24, 2019

Hollanda’da “Türkiye Güzellikleri” resim sergisi

Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da düzenlenen Spor Toto Yilin Basin Fotograflari Yarismasi’nda son 5 yilda ödül alan ve sergilenmeye deger görülen “Türkiye Güzellikleri” kategorisindeki fotograflar sanatseverlerle bulustu.

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanliginin (YTB) destegiyle Türkiye Foto Muhabirleri Dernegince (TFMD) Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) düzenlenen fotograf sergisinde Anadolu Ajansinin da bulundugu çesitli kurumlardan 27 foto muhabirinin 41 eseri yer aldi.

Etkinlikte konusan Türkiye’nin Amsterdam Baskonsolosu Engin Arikan, sergiyi düzenleyen TFMD ve YTB yetkililerine tesekkür etti.

Arikan, “Güzel bir serginin açilisinda beraberiz. Herkesi Türkiye’nin her tarafindan güzellikleri yansitan bu fotograflari görmeye davet ediyorum.” dedi.

TFMD Baskan Yardimcisi Osman Sisko da etkinligi dünyanin önemli kentlerine tasimayi amaçladiklarini söyledi.

Fotograflarin kisa süre önce Rusya’nin baskenti Moskova’da sergilendigini belirten Sisko, sunlari kaydetti:

“35 yildir araliksiz olarak düzenledigimiz Yilin Basin Fotograflari Yarismasi’na 6 yil önce özel bir kategori ekledik. Bu çalisma sayesinde Türkiye’nin güzelliklerini gösteren önemli bir fotograf arsivine sahip olduk. Bu zenginligimizi, Türkiye’nin yurt disinda tanitimina destek veren sergi ve söylesilerle degerlendiriyoruz.”

Açilisa Türkiye’nin Lahey Büyükelçiligi Müstesari Saygin Ileri, TFMD baskan yardimcilarindan Tolga Adanali, YTB Kurumsal Iliskiler ve Iletisim Daire Baskani Yakup Halit Bulut ve YTB Kurumsal Iliskiler ve Iletisim Uzmani Atilgan Ulutas’in yani sira Türk sivil toplum kuruluslarinin yetkilileri katildi.

Sergi, Amsterdam YEE’de 5 gün boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA

Bir cevap yazın