• Cum. Mar 29th, 2024

MORAL VAKFINDAN TÜRKİYE`DE AİLE VE GENÇLİK PROJESİ

ByHaber Merkezi

Kas 18, 2019

MORAL VAKFINDAN TÜRKİYE`DE AİLE VE GENÇLİK PROJESİ

Özcan Özbay

Hollanda da 2007 yılında kurulan Moral vakfı Aile ve Gençlik projesi adı altında Türkiye de yepyeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Başkanlığını Orhan Turan`ın yaptığı Moral Vakfında BaşkanYardımcısı olarak görev Şeyda Okşak görev yaparken, Sekreterliği Hamza Gülcü ve Murakıp üyeliği de Rıza Deniz yapıyor.

Konu ile ilgili olarak Hollanda da ki Türk medyasını bilgilendirme toplantısı düzenleyen Rıza Deniz “Moral Aile ve gençlik projesi Dr. Kemal Aydın ile bu proje üzerine çok araştırma yaptık. 2015 yılında 3 yıl boyunca Denizli, İzmir, Manisa, Kastamonu ve Samsun da belediye başkanları, stk temsilcileri, Üniversiteler ile görüş alışverişinde bulunduk. 2018 de Antalya da manevi Bakım Şurasını gerçekleştirdik. Bu projemizi Cumhurbaşkanlığı makamına ve Sağlık Bakanlığına sunduk.”dedi.

Deniz “Antalya da sağlık il müdürlüğü, gençlik ve spor bakanlığı ile aile ve sosyal politikalar bakanlığı ile daha öncesinde de 4 yıl Değerler eğitimi diye yapılmış bir çalışma arkasında manevi bakım şurasını icra ettik. Yedi aydır Antalya da projemiz icra ediliyor.” dedi.

Türkiye de belediyelerin projeye çok sıcak baktıklarının altını çizen Rıza Deniz “Moral aile ve gençlik projemiz için Kastamonu, İzmir ve Denizli de bize yer gösterildi. Hedefimiz oluşturacağımız bu Moral Köyümüzde insanlarımızı sıkıntı ve sorunlardan uzaklaştırıp müzikle terapi, ruhi terapi, tarım ile terapi, meşguliyet terapisi, hayvan terapisi yapılabilecek şekilde huzura kavuşturup, Moral Köyü projemizi de buna uygun olarak manevi köy hüviyetinde düşünüyor ve uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz.”dedi.

Rıza Deniz bu projenin tam anlamıyla aktif olmasınınhemen ardından da gençlik üzerine medyayı da içeren yeni bir projeleri daha olduğunu belirtere “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizide çalışmalarımızda unutmadık.”dedi.

Bir cevap yazın