• Cts. Nis 20th, 2024

Hollandali Bakan: “Türkiye, DEAS’lilari ne yapacagina kendisi karar verecek”

ByHaber Merkezi

Kas 13, 2019

Hollandali Bakan: “Türkiye, DEAS’lilari ne yapacagina kendisi karar verecek”

Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakani Fred Grapperhaus, Türkiye’nin kendi topraklarinda bulunan terör örgütü DEAS üyelerini ne yapacagini kendisinin karar verecegini söyledi.

Grapperhaus, Türkiye tarafindan DEAS’lilarin vatandasi olduklari ülkelere iade edilmesine iliskin, Temsilciler Meclisi’nde milletvekillerinin sorularini yanitladi.

Türkiye ile yakin temas içerisinde olduklarini belirten Grapperhaus, “Hollanda ve diger ülkelere zamaninda bilgi verilmesi gerekiyor. Yüzde yüz garanti veremem fakat su anda yaptigimiz görüsmeler dogrultusunda Türk hükümetinin bize gereken bilgileri aktardigini ve yapilan görüsmelerin iyi geçtigini düsünüyorum.” dedi.

Grapperhaus, Türkiye’nin Hollanda’ya göndermek istedigi DEAS’lilar arasinda su anda sadece 2 kadin olduguna isaret ederek, “Türk topraklarinda bulunan DEAS’lilar ile ilgili ne yapmasi gerektigine Türkiye’nin karar vermesi çikis noktasidir.” ifadesini kullandi.

DEAS’lilarin ülkeye gönderilmeleri halinde meclisi zamaninda bilgilendirecegini ifade eden Grapperhaus, “Hollanda vatandasi olan DEAS’lilarin bulunduklari bölgede büyükelçilige ya da konsolosluga basvurduklari takdirde iadesi için basvuruda bulunuyoruz, gözetim altinda ülkeye getirerek tutuklayip daha sonra yargiliyoruz. Bu da bilinen sabit mevcut politikamizdir.” diye konustu.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, cuma günü yaptigi açiklamada, “(DEAS’lilarin vatandasi olduklari ülkelere iadesi) Simdi biz ‘bunlari size iade edecegiz’ diyoruz. Pazartesiden itibaren basliyoruz.” ifadesini kullanmisti.

Içisleri Bakani Soylu: “Almanya ve Hollanda, kendi memleketlerine mensup DEAS’li teröristleri, aileleri ve çocuklariyla alacaklarini dile getirdi.

Bir cevap yazın