• Cum. Mar 29th, 2024

ARAÇTA SİGARA YASAĞI ALMANYA YA SIÇRADI

ByHaber Merkezi

Kas 12, 2019

ARAÇTA SİGARA YASAĞI ALMANYA YA SIÇRADI

Özcan Özbay

Türkiye de halen tartışılırken araç içinde sigara içme olayı şimdi Almanya nında gündemine geldi. Almanya sigara yasağında yeni düzenleme yapmaya hazırlanıyor.

Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Carola Reimann, “Özellikle çocuklar pasif içicilik nedeniyle bir çok sağlık sorunları ile karşılaşıyor.” dedi.

Kuzey Ren-Vestfalya, Bremen, Hamburg, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein, Cuma günü Bundesrat’ta ilgili bir yaşama girişiminde bulunacaklarını açıkladılar.

Bakan Reimann, “Federal hükümet nihayet uygun düzenlemeleri yerine getirmeli ve uygulamalıdır.” Sigara içilmez koruma kanunu değiştirilecektir. Hamile kadınlar ve çocuklar arabadayken, sigara içmek yasaklanmalı ve bunu ihlal edenlere de 500 ila 3000 avrolük ceza uygulanmasının gerekli olduğunu belirtti.

Ulm akciğer uzmanı Michael Barçzok için arabada sigara içmenin her zaman sorun yarattığı ve yeni yasa ile bunun artık olmamasını sağlamak gerektiği açıklandı. Federal Pulmonologlar Derneği sözcüsü olarak Barçzok, “Solunum yolu hastalığından hala etkilenen veya fiziksel gelişimleri nedeniyle özellikle risk altında olan üçüncü taraflar var ve bu kabul edilemez” dedi.

Alman Kanser Araştırma Merkezi ülkede ani bebek ölümü sendromu riskinde artış olduğunu, Almanya’daki yaklaşık bir milyon çocuğun arabalarda tutun dumanına maruz kaldıklarını açıkladı.

Bir cevap yazın