• Cum. Mar 29th, 2024

AZERBAYCAN`A TAM DESTEK

Özcan Özbay

Avrupa da çeşitli temaslarda bulunmak ve buradaki Türk medyası ile karşılıklı istişare yaparak Azerbaycan ın Dünya kamuoyunda daha fazla nasıl tanıtılabilirliği üzerine ziyaretler yapan Azerbaycan dan bir heyet önceki gün Hollanda ya gelerek burada Deniz TV de Hollanda da görev yapan Türk Medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Azerbaycan ve Türk Dili Halklar ile Emektaşlık Merkezi – ATXEM Başkanı İlham İsmailov, Azerbaycan Milletvekilli ve Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amasov, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlı Diaspora Dairesi Müşaviri Gaffar Aliyev, Azerbaycanlıların ve diğer Halkların Emektaşlık Merkezi İcra Katibi ve Birlik Gazetesi Baş Redaktörü İlgar İlkin, Azerbaycan Üstad Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Hedef Lisesi ve Dershanaleri Sahibi Doçent Dr. Şamil Sadığ, Akedemisyen Doç. Dr Feride Hicran ve Azerbaycan iş kadınlar birliğinin başkanı Zenfira Ağayeva dan oluşan Azerbaycan heyeti Avrupa da bir kaç ülkede yaptıkları temasların ardından Hollanda ya gelere burada Hollanda Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma derneği ile birlikte Deniz TV de katıldıkları Canlı Yayında Hollanda da ki Türk medya temsilcileri ile bir araya gelerek Uluslar arası platformda yaşanan sorunlar ile Azerbaycan ın Dünya kamuoyunda daha çok tanıtımı konularında görüş alışverişinde bulundular.

Hollanda da görev yapan Medya temsilcileri Sabah Gazetesi Hollanda Temsilcisi Yalçın Çakır, Deniz Radyo Televizyonu sahibi Özcan Özbay, Manşet Gazetesinden Mehmet Ali Topçu, Ergün Kula, Ahaber Hollanda Temsilcisi Fatih Özyar, Doğuş Gazetesinden Zeynel Abidin Kılıç, Lie24 sunucusu Yavuz Nüfel, Gür Medya ve Güncel haber den Hikmet Gür, Ali Okşak, Coskun Yegenoglu ve Bülent Türker çalıştıkları medya gruplarında Azerbaycan ile ilgili konularda başta Hollanda Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma derneği olmak üzere Azerbaycan geneline tam destek vereceklerini açıkladılar.

Programda Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Diaspora dairesi Müşaviri Gaffar Aliyev yaptığı konuşmada Holalnda da ki Türk medyasının birlik beraberlik içinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Gücünüzü görüyoruz, çalışmalarınızda Azerbaycan ın Dünya kamuoyunda dahada tanıtılmasını sağlayacak desteklerinizi bekliyoruz.”dedi.

Azerbaycan Milletvekili ve Basın Konseyi Başkanı Eflatun Amasov da “Azerbaycan ve Buradaki siz değerli meslektaşlarımızın birlikte çalışmaları için en kısa zamanda yeniden bir araya gelerek gücümüzü birleştirmek için neler yapabiliriz masaya yatıracağız.”dedi.

Gecenin hanım konuklarından Yazar Doç. Dr. Feride Hicran Karabağ da Talan var adli kitabının mutlaka okunmasını, her satırında Karabağ da yaşanan zulmün izlerinin olduğunu belirtirken duygulu dakikalar yaşandı.

Azerbaycan iş kadınlar birliğinin başkanı Zenfira Ağayeva da Hollanda ya ilk gelişi olduğunu belirterek “Enkısa zamanda yeniden Hollanda ya gelerek buradaki işkadınlarımız ile sorunlarımızı ve birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak istyiyorum.”dedi.

Bir cevap yazın