• Per. Nis 25th, 2024

NOODLOT (KADER) FİLMİ YARISMALARA HAZIR

Özcan Özbay

Yapımcıları arasında Türk asıllı Ennur Çukurova-Moniharapon un da yer aldığı ve Dünyadaki bir çok Kısa film yarışmalarında yarışmaya girecek olan Türkçe ismi Kader olan Noodlot tamamlandı.

Filmin Gala gösterimi Wenneker Cinema/Schiedam yapıldı. Galaya film kadrosu dışında sponsörler ve destekte bulunanlar ile oyuncuların yakınları katıldı.

Galada bilgi aldığımız Filmin üç yapımcısından bir olan Türk asıllı Ennur Cukurova-Moniharapon “Kirmizi Lale Film Festivalinde 4 yildir çalisiyorum. Iki yildir da film setlerinde reji asistanligi, yapimci asistanligi yaptim. Bu yapimci olarak ilk deneyimim, ayni ekiple bir kisa bir de uzun metraj çekmek istiyoruz. Bu ekipteki öncelikle yönetmen ve diger bir çok arkas ile iki yil önce 48 Hour Utrecht ( Hollanda Film Festivali’nin altinda düzenlendi) yarismasinda bir ekip olusturarak tanistik ve birlikte 48 saatin içinde film yaptik, o zamandan beri yarisma disinda bir film yapalim diyorduk. Sonra aramiza Marjke van der Pauw sayesinde Kendisinin de ögrenci oldugu Dutch Filmers Academy’den ögrenciler katildilar. Hep birlikte çok uyumlu ve keyifli çalistigimiz için bu ekibi böyle bir arada tutmak istiyoruz. “dedi.

Gelecek iki yil icerisinde iki yeni projesininde oldugunu belirten Cukurova-Moniharapon “Benim bu ekibin disinda kendime ait önümüzdeki iki yil içinde tamamlanacak olan iki yeni film projem var. Biri belgesel digeri bir sanat projesinin bir parçasini olusturacak. Kendim de ayrica i-phoneXs ve FilmicPro App ile kisa çekimler ( en son bir dügün çektim, o da bir resim sergisinin açilis performansiydi ve gerçek bir dügündü) yapip montajliyorum. Ayrica Wenneker Cinema/ Schiedam’da gönüllü olarak film projeksiyonu yapiyorum. “dedi.

Filmin kisaca konusu hakkinda da bilgi veren Yapimci Ennur Cukurova-Moniharapon “Amira gelecegi görebilen bir medyumdur ve insanlara kaderlerinden kaçabilmeleri için yardimci olmaya çalismaktadir. Bir gün kendi ölümünün de nasil olacagini görür. Amira kendi kaderinden kaçabilecek midir? Bunu filmi izleyince gorecegiz.”dedi.

KISA FILM “NOODLOT”(KADER) PROFILI

ORJINAL ISIM: NOODLOT
TÜRKÇE ISIM: KADER
ÜLKE: HOLLANDA
YAPIMCILAR: Marijke van der Pauw, Daniel Martherus, Ennur Çukurova-Moniharapon
Yönetmen: Daniel Martherus
Senaryo: Daniel Martherus
Orjinal Müzik, Montaj: Daniel Martherus
Basrol Oyunculari:
Anita Scholten, Robert-Jan Peters, Tamara Bosma
Süre: 00:23:35
Tarih: 31 August 2019
Filmin Türü: Gizem, Korku

Bir cevap yazın