• Cts. Nis 20th, 2024

PARA TRANSFERİNDE TÜRK MARKASI PAY PORTER

ByHaber Merkezi

Eki 22, 2019

PARA TRANSFERİNDE TÜRK MARKASI PAY PORTER

Gurbetçilerin en çok mağdur oldukları konulardan biri olan başta Türkiye olmak üzere para transferi olayında aşırı ödemeler konusu artık tarih oluyor. Hollanda da artık bu sektörde bir Türk firması bu mağduriyeti giderecek.

Pay Porter

Hızlı para Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş. 27 Haziran 2013 tarihli 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkındaki Kanun ve ilgili kanunun; 27 Haziran 2014 tarihli Yönetmelik ve Tebliğ kapsamında, 21 Haziran 2017 tarih ve 7398 karar sayılı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararına istinaden Elektronik Para Kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni alarak Türkiye de hizmete giren ve Avrupa yapılanmasına Hollanda merkezli olarak başlayan Pay Porter Rotterdam ın en işlek caddelerindenbiri olan Beijerlaandslaan da faaliyete geçiyor.

Açılış hazırlıklarında bulunan Pay Porter Avrupa Merkezi Hollanda şubesi Kurucu ve Genel Müdürü Sebiha Kılıç ve Türkiye Genel Müdürü Erol Ulu Deniz TV ekranlarında katıldıkları röportajda tüm hazırlıkları ve gelinen son noktayı izleyicilerle paylaştı.

15 Kasım da Beijerlaandslaan da açılışı yapılacak olan açılışa tüm vatandaşlarımızı davet eden Pay Porter yetkililerinden Pay Porter Avrupa Merkezi Hollanda şubesi Kurucu ve Genel Müdürü Sebiha Kılıç “Guclu ve deneyimli bir ekip ile Vatandaslarimiza hizmete haziriz.”dedi.

Türkiye Genel Müdürü Erol Ulu kendisi de Rotterdam doğumlu ve 9 yıl önce Türkiye ye dönüş yapmış biri. 2016 yılında Pay Porter ı Türkiye de kuran Ulu şu ana kadar 106 ülkede 200 bin ödeme noktası açtıklarını ve anlık çalışan bir sisteme sahip olduklarını belirtti. Ulu “Hollanda da aldığımız lisans bir Avrupa lisansı, bununla Hollanda, Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka ingiltere ve Avusturya da da oluşumumuzu tamamlayacağız.”dedi.

“Hollanda Avrupa açılışımızın ana merkezi olacak”

Sektörde ki Mevcut karşı firmaların para transferi olayını çok yüksek ücretler karşılığında yapmaları bizim sistemimizin yerleşmesiyle normal bir seviyeye çekilecek. Bizde para transfer ücreti 3 eurodan başlayan fiyatlarla olacak.

Hollanda, yaptığımız araştırmalara göre lokasyon olarak iyi yeri tespit etmeye çalıştık suanki yerimizi seçtik, geniş kitlenin günlük kullandığı bir lokasyon, doğru tercih yaptığımızı düşünüyoruz.”dedi.

Erol Ulu “Türkiye de haftanın 7 günü açık olurken, Hollanda da 6 gün hizmet vereceğiz. Üst limit 10 bin euro ya kadar para transferi yapabilmekteyiz. Hollanda genelinde genişlemek adına
acenta olmak isteyenlere açığız. Pay Porter ailesine katılmak isteyen iş adamları ile görüşmeye açığız.”dedi.

Bir cevap yazın