• Per. Nis 25th, 2024

NARGİLE DE SİGARA YASAĞI KAPSAMINA ALINDI

ByHaber Merkezi

Eki 22, 2019

NARGİLE DE SİGARA YASAĞI KAPSAMINA ALINDI

Özcan Özbay

10 Ekim 2014 tarihinde, İşyerinde, kamu binalarında ve mekanlarda sigara başlayan içme yasağı simdi nargile içinde geçerli oluyor.

Terasta sigara içmenin kuralları

Kapalı ve açık kafelerin teraslarında sigara içmeye izin veren yasa bunada şartlar getiriyor. Örneğin Terasın bir tarafının tamamen açık olması şartı var. Ayrıca iç mekan teraslarında ise sigara içilmesine izin verilmiyor.

Özel sigara, e-sigara ve nargile

E-sigara, tütün içermediği için sigara yasağı kapsamında değildir, ancak Nargile ise eğer tutun ile içilirse sigara yasağı kapsamına bağlanmaktadır.

Sigara içmek için ayrı bir alan için kurallar

Ayrı bir odada sigara içilebilir. Sigara içilen bir oda bir kapı ile kilitlenebilir olmalıdır. Bu alanın dışında tutun dumanına izin verilmemelidir. Sigara içme alanı mağazadaki diğer alanlara geçiş olmaması gerekmektedir.

Yüksek Mahkeme, 27 Eylül 2019 tarihinde, restoran, kafe ve disko gibi yiyecek içecek satışı yapılan kuruluşlarda hiçbir şekilde sigara içilmesine izin verilmediğine karar vermiştir. Devlet Sekreteri Blokhuis ve Hollanda Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (NVWA), kararın ve uygulamanın sonuçlarını tartışacak.

Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı aynı zamanda Hollanda Kraliyet Misafirperverliği (KHN) ile misafirperverlik sahipleri için verilen kararın sonuçları hakkında görüşüyor.

İşyerinde sigara içmek

İş yerinde sadece ayrı sigara içilen odalarda sigara içilmesine izin verilir. Bir işveren bunun için yer açabilir, ancak bu zorunlu değildir.

Ticari araçlar da işyerleridir. Bu nedenle sigara yasağı, kimse araba sürmese bile, kiralık araba ve kamyonlar için de geçerlidir. Araç mülkünüz var mı ve başka kimse kullanmıyor mu? O zaman sigara yasağı uygulanmaz.

Hollanda Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu (NVWA), Tütün Yasasına uyumu izler. Hollanda Gıda ve Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu’nun (NVWA) denetçileri denetimler yapar. NVWA bunu sigara yasağının uygulandığı tüm ortak alanlarda yapar. NVWA müfettişleri habersiz geliyor. Müfettiş herhangi bir alanı inceleyebilir.

Sigara yasağı ihlali ve para cezası

NVWA yetkilileri sigaradan sıkatçı olanların, web sitesindeki şikayet formunu kullanarak Tutun Yasası ihlallerini bildirebileceğini açıkladır.

Bir cevap yazın