• Cts. Nis 20th, 2024

BARIŞ PINARI HAREKATI YÜZÜNDEN ÜNİVERSİTEYE ALMADILAR

ByHaber Merkezi

Eki 18, 2019

BARIŞ PINARI HAREKATI YÜZÜNDEN ÜNİVERSİTEYE ALMADILAR

Geçtiğimiz günlerde Türkiye`nin bölgenin barışı için başlattığı Barış Pınarı Harekatına Dünya da yankılar sürüyor. Amsterdam Üniversitesi staj için başvuruda bulunan Türk öğrenciyi kabul etmedi.

Amsterdam Üniversitesi’ne staj için başvuran bir Türk öğrencinin Barış Pınarı Harekatı gerekçe gösterilerek programa kabul edilmediği hakkında basında ve sosyal medyada yeralan haberler üzerine harekete geçen Amsterdam Başkonsolosluğu, anılan üniversite ile temasa geçerek, Bilim Fakültesi Dekanı ile konu hakkında görüştü.

Konu ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Amsterdam Başkonsolosluğu, Üniversitenin konuyu ciddiyetle üst düzeyde ele aldığını, bu hassas konuyu takip etmeye devam edeceklerini bildirdi. Başkonsolosluğun resmi hesabından yapılan açıklamada “Hiçbir öğrencinin ırkçılığa, ayrımcılığa ve düşmanca yaklaşıma maruz kalması kabul edilemez ve buna müsamaha gösterilemez.”dendi.

Öte yandan Mecliste yaptigi konusmasinda Hollanda’da yaşayan Türklerin de Hollanda’nın tutumu yüzünden mağdur olduğunu dile getiren Denk Partisi Türk asıllı Milletvekili Tunahan Kuzu konuya değinerek, Hollanda’nın Amsterdam Üniversitesine başvuru yapan Türk öğrencinin Suriye meselesinden dolayı ırkçılığa uğradığını dile getirdi.

Bir cevap yazın