• Per. Nis 25th, 2024

4 YILDIR KARDEŞİNİ ARIYOR

Özcan Özbay (Özel haber)

Şubat 2015 tarihinde Hollanda ya Teknoloji Mühendisliği üzerine okumaya gelen ve bir süre sonra kendisinden hiç bir şekilde haber alınamayan kardeşini 4 yıldır arıyor.

2015 yılında Teknoloji Mühendisliği eğitimi nedeniyle Hollanda ya gelen Selahattin Aktaş dan 4 yıldır haber alamayan ağabeyi Şahin Aktaş “Hollanda nın Türkiye Büyükelçiliklerine müracaatlarım oldu ancak geri dönüşü olmadı. Umudumu yitirmedim. Kardeşime mutlaka ulaşacağım. Kendisini tanıyan veya görenlerin insanlık için benimle irtibat kurmalarını istiyorum.”dedi.

Enson 2015 yılında iki kez telefon görüşmesi yaptıklarını belirten abi Şahin Aktaş “Hollanda da nüfus dairesinde çalıştığını öğrendiğim Neşem Neşem adında bir bayanla yazışmıştım, bana kardeşimin yaşadığını söylediği bir adres gönderdi. Daha sonra bu adrese bir kaç kişiyi gönderdim ama evde kimse olmadığı söylendi.”dedi.

Hollanda dan tanıdığı herkese durumu aktardığını ve bilgi istediğini söyleyen Aktaş “Kardeşimin orada Ayşe Aksay ile evlendiğini ve çocuğu olduğunu duyduk ama bunu bile tam olarak teyyit edemedik. Verilen ev adresine bir kişiden rica ettim gidip araştırması için o da benden bunu yapabileceğini ama kendisine 1000 TL verirse olabileceğini söyledi, buna durumum olmadığını söyleyince bir dahada yazışmalarıma cevap vermedi.”dedi.

Sağlık ve Aklı durumunun normal olduğunu belirten dertli ağabey Şahin Aktaş “Eşininde kendisi gibi o dönemde öğrenci olduğunu ve Dişçilik üzerine eğitim gördüğünü ve Hollanda ya gitmeden 5 ay önce burada Türkiye de evlendiklerini duyduk ama Utrecht te oturdukları o ev adresi dışında bu zamana kadar hiç bir bilgiye ulaşamadım.”dedi.

Anne ve babasının bu durum nedeniyle hastalandığını vurgulayan Şahin Aktaş “Sizden rica değil yalvarıyorum kardeş özlemi beni öldürecek yemin ederim. Annem ve babam ikiside hasta oldular. Ölse bile en azından oluşunun nerde olduğunu mezarını bilmek istiyorlar. “dedi.

Kendilerinin 5 kardeş olduğunu söyleyen acılı ağabey Şahin Aktaş “Diğer kardeşlerim artık umutlarını yitirdiler ve durumu kabullendiler ama ben kabullenemiyorum. Umudumu yitirmedim, mutlaka kardeşimden bir şekilde haber alacağım umudu ile yaşıyorum.”dedi.

Kanu ile ilgili bilgisi olanların yada kardeşi Selahattin Aktaş ı tanıyanların, yerini bilenlerin insaniyet için kendisine haber verilmesini isteyen Şahin Aktaş “Ekonomik bir gücümüz yok, ama kardeşim ile ilgili bilgi veren herkese çok minnettar olacağım. Bana bu konuda bilgi için 0090 536 330 08 56 numaralı telefonumdan 24 saat, gece gündüz demeden ulaşabilerler. Ben kardeşimi çok özledim. “dedi.

Bir cevap yazın