• Cum. Nis 19th, 2024

BEYAZAY DERNEĞİ`NİN AVRUPA KONSEYİ ÇIKARTMASI

ByHaber Merkezi

Eki 4, 2019

BEYAZAY DERNEĞİ`NİN AVRUPA KONSEYİ ÇIKARTMASI

Özcan Özbay

Türkiye Beyazay Derneği yurt içi ve yurtdışı şubeleri ile birlikte Avrupa Konseyinin 70. Yıl kutlaması kapsamında bir ilke imza atarak Avrupa Konseyinde bir panel gerçekleştirdi.

Türkiyeden gelen bir STK olarak ilk defa Avrupa Konseyi çatısı altında bu şekilde bir çalışmanın olduğunu belirten Türkiye Beyazay Derneği yetkilileri burada “ Engelli kadınların Toplumsal ve Siyasal Hayata Katılması” konulu bir panel gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Lokman Ayva`nın yaptığı panelde Genel Başkan Necla Sümer bir açılış konuşması yaptı, ardından AKP Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AKP İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ve Genel merkez yönetim kurulu üyesi Füsun Kümet yaptıkları konuşmalarında engelli kadınların toplumda ve iş hayatlarında karşılaşmış oldukları sorunları ve bu sorunların nasıl aşılabileceği konularına değindiler.

Panele Beyazay Hollanda derneği Başkanı Aynur Gül Çakır, Başkan yardımcısı Fikret Gür ve Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Yavuz Beyazay Derneği Hollanda Şubesi adına katıldılar.

  1. Yurtdışı Kurullar Toplantısını Avrupa’nın Başkenti olarak bilinen Strasbourg’da yapan Türkiye Beyazay Derneği Strasbourg ve çevre ülkelerdeki heyet çalışmalarını bu gün tamamlıyorlar.

Bir cevap yazın